Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Frikandellenvlaai blijkt doorslaand succes

Geplaatst opdonderdag 1 september 2016 - 14:10

De illustere frikandellenvlaai gaat als warme broodjes over de toonbank.

De Brabantse Bakkerij Van de Mortel, met filialen in Asten en Someren, heeft al ruim 1500 exemplaren verkocht van de Limburgse calorieënbom. Dat meldt bakkersvakblad Bakkers in Bedrijf.

Oorsprong
De oorsprong van de frikandellenvlaai ligt in Limburg. Het was een idee van Bakkerij Engels in Grubbenvorst. Hij maakte de vlaai voor een vriend, maar al vrij snel ontstond er een heuse run op de vlaai. Bakkerij Engels heeft sindsdien dagelijks verse frikandellenvlaaien in de vitrines liggen.

Lees ook: Frikandellenvlaai nieuwe Limburgse lekkernij

Amsterdam tot Maastricht
De Brabantse bakker ging vervolgens met het recept van zijn Limburgse collega aan de haal. In eerste instantie was de hartige snack eenmalig voor het weekend bedoeld, maar de reacties waren zo overweldigend dat de vlaai tot op heden nog altijd in het assortiment zit. "Van Amsterdam tot Maastricht komen mensen er speciaal voor hierheen gereden", zegt Christel van Vlerken van Bakkerij Van de Mortel in bakkersvakblad Bakkerij in Bedrijf.

Lees ook: Frikandellenvlaai nu ook in Brabant te koop

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00