Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns valt uit in DTM-race Assen

Geplaatst opzaterdag 20 juli 2019 - 20:37

Robin Frijns is in de allereerste race voor het Duits toerwagenkampioenschap op het TT-circuit van Assen uitgevallen. Hij lag toen op de tiende plaats.

De Maastrichtse coureur spinde na zijn pitstop op de kletsnatte kerbstones. Hij kwam met zijn Audi RS 5 DTM achterstevoren in de bandenstapel terecht en moest met flinke schade naar de pitbox. Voor hem was race voorbij.

Veel nattigheid
Het deelnemersveld moest de race achter de safetycar beginnen omdat het water met bakken uit de hemel viel. De strijd brandde na een minuut of tien pas echt los, maar heel wat rijders hadden problemen met de natte baan.

Sterk op kop
De Duitser Marco Wittmann, die vanaf pole was gestart, hield in zijn BMW de Audi’s van de Zwitser Nico Müller en René Rast uit Oostenrijk achter zich. Rast, leider in de strijd om het DTM-kampioenschap, probeerde Wittmann meerdere keren van de kop te verdringen, maar slaagde daar niet in.

Zondag komen de DTM-rijders in Assen opnieuw in actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen