Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns terug bij af na spectaculaire race

Geplaatst opzaterdag 8 september 2018 - 14:52

Robin Frijns is zaterdag bij de eerste DTM-race op de Nürburgring ondanks enkele fraaie inhaalacties als zeventiende gefinisht.

Rene Rast won de wedstrijd op de baan in de Eifel, vóór Bruno Spengler en Gary Paffett.

Problemen
De Maastrichtenaar startte op de zeventiende en dus voorlaatste plek en kwam in de eerste bocht al in de problemen, toen hij door Edoardo Mortara van het asfalt werd geschoven. Zijn opponent kreeg daarvoor een waarschuwing en Frijns haalde hem enkele ronden later alsnog in.

Opgeklommen
Met een vroege pitstop koos de Audi-coureur voor een sluwe strategie, wat hem uiteindelijk twee plekken winst opleverde. Ook passeerde Frijns op knappe wijze Joel Eriksson en Pascal Wehrlein. Daardoor was hij halverwege de race opgeklommen naar de elfde stek. Tussendoor werd Frijns voor de tweede keer van de baan getikt, ditmaal door Jamie Green.

Knokken
De vroege stop leek Frijns vervolgens alsnog op te breken, want mede door de bandenslijtage zag hij Augusto Farfus, Nico Müller en Wehrlein weer langszij komen. De Maastrichtenaar moest vervolgens knokken om niet nog meer posities prijs te geven, maar slaagde daar niet in: hij finishte als zeventiende en was daarmee terug bij af, aangezien hij ook op die positie startte.

Zondag staat de tweede race op de iconische Nürburgring op het programma. Frijns, die twee weken geleden in Misano nog tweede en vierde werd, staat in het kampioenschap voorlopig dertiende.

Heb jij een hele schattige hond, kat of ander huisdier? Stuur dan jouw allermooiste foto in voor onze fotowedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen