Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns pakt punt in eerste race op Nürburgring

Geplaatst opzaterdag 14 september 2019 - 19:09

René Rast is weer iets dichter bij de kampioenstitel in de DTM. De Audi-coureur schreef zaterdag de eerste race van het weekend op de Nürburgring op zijn naam.

Zijn voornaamste opponent Nico Müller eindigde - na een valse start - niet in de punten.

Tiende plek
Robin Frijns eindigde na een dramatische start toch nog als tiende. En daarmee pakte de Maastrichtenaar het laatste te vergeven punt. Frijns had zich ook als tiende gekwalificeerd, maar kwam bij de start dramatisch van zijn plek en viel terug naar de laatste plaats. Hij had wel een aantal mooie inhaalmanoeuvres in petto.

Goede bocht
Hoogtepunt was een actie in de 28ste ronde, waarbij Frijns in de eerste bocht zowel Müller als Paul di Resta inrekende. De Audi-coureur had in die fase de beschikking over versere banden, omdat hij pas in de 23ste ronde - als laatste rijder die zijn verplichte pitstop maakte - nieuwe banden was komen halen. Zijn opmars bracht Frijns via P10 toch nog een punt.

Zondag worden eerst de kwalificaties gereden waarna 's middags de tweede race volgt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen