Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns pakt belangrijke tweede plek in zaterdagrace Zolder

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2020 - 14:49

Robin Frijns maakt nog volop kans op de eindzege in het DTM-kampioenschap. Hij werd zaterdag in België tweede op het circuit van Zolder, achter de nieuwe klassementsleider René Rast.

In het kampioenschap loopt nummer drie Frijns fors in op teamgenoot Nico Müller, die niet verder kwam dan de zesde stek. Naast Rast en Frijns stond Ferdinand van Habsburg op het derde treetje op het racepodium.

Goede start
Frijns kwam goed van zijn derde startplek, terwijl Müller een slechte openingsronde kende: hij startte al op een teleurstellende achtste plek en verloor in het gedrang nog eens zes plekken, waardoor hij terugviel naar P14. Vooraan hield Rast zijn leidende positie vast, ook bij de herstart die er kwam na een vroege safety car-situatie.

Op jacht
Frijns voerde de druk op nummer twee Van Habsburg op en wist de coureur van adel uiteindelijk te verschalken. De Maastrichtenaar kon daardoor op jacht naar raceleider Rast, die bij de pitstops de koppositie vasthield maar Frijns wel alsmaar dichterbij zag komen. De Limburger zag halverwege de race een serieuze inhaalactie nét gepareerd worden door Rast.

0,8 seconde
Daarna moest Frijns terrein prijsgeven ten opzichte van Rast. De Duitser maakte geen fouten en leek daardoor soeverein naar de racezege te kunnen rijden, totdat Frijns in het absolute slot de gashendel nog eens opentrok en weer naar Rast toereed. De voorsprong van de Duitser bleek echter groot genoeg om Frijns achter zich te houden: de Limburger kwam op de streep 0,8 seconde tekort. De derde kandidaat in de strijd om de titel, Müller, wist zich nog op te werken tot de zesde plaats.

Uitzicht op de titel
Door de overwinning neemt Rast, die nu drie races op rij gewonnen heeft, de leiding in het klassement over van Nico Müller. Frijns, die een week geleden door een crash in de pitsstraat zichzelf ernstig tekort deed, heeft echter ook nog uitzicht op de DTM-titel. Rast heeft 277 punten, Müller 267 punten en Frijns 262 punten.

Zondag staat de vierde en laatste race op Zolder op het programma. Daarna volgt nog een slotweekend met twee races op het circuit van Hockenheim.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen