Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns op het podium op Spa-Francorchamps

Geplaatst opzondag 2 augustus 2020 - 14:42

Robin Frijns is zondagmiddag derde geworden bij de tweede DTM-race op het circuit van Spa-Francorchamps.

Even leek er zelfs meer in het vat te zitten voor de Maastrichtse Audi-rijder. René Rast won echter in België, vóór Nico Müller.

Lees ook: Domper Frijns na pole-position: negende plek in DTM-opener

Tweede startplek
Frijns begon de race op de tweede startplek, maar toen de lichten doofden verloor hij vrijwel direct zijn positie aan Rast. Toen de pitstops naderden, nam Frijns echter met een fraaie inhaalactie de tweede positie weer over van de Zwitser.

Bandenwissel
Frijns dook vervolgens later naar binnen voor zijn pitstop dan de concurrentie. Door die latere bandenwissel reed hij even aan de leiding, maar kwam hij vervolgens ruimschoots achter Rast terug op de baan en die achterstand wist hij niet meer in te lopen.

Duo aan kop
Rast wist vervolgens ook nog Müller te passeren, waarna een spannend slot volgde. Müller zocht nog naar een gaatje om Rast te passeren, maar Rast hield de deur dicht. Frijns liep in de laatste ronden nog wel in op het duo, maar kon zich niet meer mengen in de strijd om de racezege. Hij kwam vijf seconden na Rast en Müller als derde over de streep op het Ardennencircuit.

Formula E
Frijns werd zaterdag negende bij de eerste race op Spa-Francorchamps. Het was het eerste raceweekend in het nieuwe DTM-seizoen, dat over twee weken een vervolg krijgt op de Duitse Lausitzring. Daarvóór rijdt Frijns maar liefst zes races in de Formula E. Die wedstrijden worden op verschillende stratencircuits op het voormalige vliegveld van Berlijn, Tempelhof, verreden.

Lees ook: Topcoureur met dubbele agenda: Robin Frijns mag aan de bak

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen