Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns ook in tweede race in Puebla buiten de punten

Geplaatst opmaandag 21 juni 2021 - 9:25

Robin Frijns heeft ook in de tweede race van de E-Prix van Puebla geen punten kunnen pakken.

De Maastrichtse coureur van Envision Virgin Racing kwam zondagavond in de Mexicaanse stad als elfde over de finish. De Italiaan Edoardo Mortara kwam als eerste over de streep en is de nieuwe leider in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule E.

Frijns begon vanaf P21 aan de race op het Autodromo Miguel E. Abed, verloor direct een plaats en activeerde al vroeg de attack mode, waarmee hij enkele plaatsen wist te winnen.

Attack mode
Hij zakte echter weer terug en maakte kort daarna opnieuw gebruik van de attack mode. De Maastrichtenaar begon aan een opmars, terwijl Pascal Wehrlein en Edoardo Mortara om de leiding in de race streden.

Net buiten de punten
Met nog tien minuten te rijden lag Frijns op de tiende plaats. Tegen het einde van de race moest hij die plaats afstaan aan René Rast en viel hij buiten de punten.

Eerste zege
Edoardo Mortara van ROKiT Venturi Racing slaagde erin Porsche-coureur Pascal Wehrlein van zich af te houden, won voor het eerst een race in de Formule E en is met 72 punten de nieuwe klassementsleider. Robin Frijns heeft tien punten minder en staat op de tweede plaats.

Bij de eerste race in Puebla, zaterdagavond, kwam Frijns als 16e over de meet.

Lees ook: Robin Frijns finisht in achterhoede in E-Prix Puebla

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen