Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns mikt ondanks 'politiek spelletje' op top-drie in DTM

Geplaatst opmaandag 9 september 2019 - 21:46

Met nog twee raceweekenden en vier races te gaan in het Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft (DTM) staat Robin Frijns zesde in de WK-stand. De Maastrichtenaar is uit de running voor de titel, maar hoopt in de stand nog wel op te schuiven.

"De top-drie is het hoogst haalbare voor mij. En dan is die derde plek nog hoog gegrepen, maar ik ga er zeker voor", aldus Audi-coureur Frijns, die zich desondanks bewust is van de andere belangen die spelen.

Politiek spelletje
Merkgenoten René Rast en Nico Müller strijden immers om de DTM-titel. Dat betekent dat Frijns niet altijd voor zijn eigen kansen kan gaan. "Als Rene of Nico achter mij ligt, dan wordt het moeilijker voor mij om te winnen. Het is wat dat betreft een politiek spelletje", zegt Frijns, die daar echter naar eigen zeggen alle begrip voor heeft.

Tien seconden voorsprong
"Dat is nou eenmaal hoe DTM is en dat is al jaren zo. Dat is geen geheim", vervolgt Frijns. We hebben prioriteiten: de manufacturer-titel hebben we in het vorige weekend binnengehaald met Audi. Nu gaat het nog om de teams- en rijders-kampioenschappen. De bestgeklasseerde heeft wat dat betreft voorrang. Maar ja, als ik aan de leiding lig met tien seconden voorsprong is het wellicht een ander verhaal, maar dat zie ik in de DTM niet zo snel gebeuren."

Lees ook: Robin Frijns op Lausitzring vijfde in 500ste DTM-race

Tevreden
De Limburger is wel te spreken over zijn seizoen tot dusver. "Dat ligt vooral aan de auto. Dit jaar heeft Audi een auto met sterke turbomotoren gebouwd. Helaas is er veel kapotgegaan en ben ik vaak uitgevallen. Daardoor ben ik ook niet meer in de race om het kampioenschap. Maar als ik finish is dat eigenlijk altijd in de top-zes. Als de auto heel blijft, ben ik tevreden."

Jenson Button
De komende twee raceweekenden vinden plaats op de Nürburgring en het circuit van Hockenheim. Frijns is vastberaden om tijdens die races zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. Hij kijkt echter om nog een reden uit naar de race op Hockenheim. Daar staan immers ook auto's uit de Japanse Super GT-klasse aan de start. "Jenson Button doet dan mee, dat is natuurlijk ook leuk. Je staat niet iedere week met zo'n coureur op de grid", zegt Frijns over de voormalig wereldkampioen Formule 1.

Nieuwe klasse
Mogelijk gaan de DTM en de Super GT uiteindelijk samen op in één nieuwe raceklasse. Frijns is daar voorstander van. "Hoe meer auto’s, hoe meer teams, hoe meer fabrikanten aan de start staan, hoe beter. Dat is leuker voor ons als rijders. Ik hoop dat ze samengaan", aldus de Maastrichtenaar.

2020
Frijns kwam dit jaar in zowel de Formula E als de DTM uit. Onlangs werd al bevestigd dat hij ook in 2020 in de Formula E zal rijden, maar of hij ook opnieuw in de DTM aan de start staat, is nog ongewis. "We zijn aan het kijken of de kalenders samen gaan, of dat die clashen. En het ligt eraan of Audi het toelaat. Audi is in ieder geval heel blij met mij, als de kalenders niet clashen is er geen sprake van dat ik geen DTM meer zou rijden." De DTM-kalender voor 2020 wordt in het slotweekend in Hockenheim bekendgemaakt.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen