Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns in middenmoot in eerste E-race in Berlijn

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2022 - 16:49

Robin Frijns is in de eerste race van het ePrix-weekend in Berlijn als twaalfde geëindigd. De Maastrichtenaar moest met zijn bolide vanaf de voorlaatste rij starten op het circuit op het voormalige vliegveld Tempelhof.

De coureur van Envision Racing had in de eerste vrije training op de vroege zaterdagochtend de tiende tijd neergezet. In de tweede vrije training liet de Maastrichtenaar de vijfde tijd noteren, slechts 0,031 seconden achter de Duitser André Lotterer die het snelst op het circuit was.

Groepsfase kwalificatie
Frijns, die meer van een echt stratencircuit houdt dan van tijdelijk aangelegde circuits als Tempelhof, kwam in de kwalificatie in zijn groep niet verder dan de tiende plaats, waardoor hij zich niet mocht mengen in de strijd om de pole positie. Hij moest vanaf P20 aan de race beginnen, de beste startplek was voor de Italiaan Edoardo Mortara van Rokit Venturi Racing.

Goede start
Frijns kende een goede start en had na nauwelijks drie minuten racen op de betonplaten van Tempelhof vier plaatsen gewonnen. Hij liet daarna zijn teamgenoot Nick Cassidy achter zich. Zijn eerste attack mode van vier minuten leverde hem geen winst op omdat Sam Bird en Oliver Rowland, die de positie voor hem bezetten, tegelijk met Frijns gebruik maakten van het extra vermogen. Ook zijn tweede attack mode bracht hem niet dichter bij de top tien.

Enkele plaatsen winst
In de slotfase wist de Maastrichtenaar nog enkele tegenstanders te passeren en kwam als twaalfde over de streep. De overwinning ging naar de Italiaan Mortara, die in de laatste minuten van de race zijn koppositie even moest afstaan aan Stoffel Vandoorne. Mortara kon nog gebruik maken van de attack mode, haalde Vandoorne in en won de race. Jean-Éric Vergne van DS Techeetah finishte als tweede en Mercedes-coureur Vandoorne werd derde.

Stand kampioenschap
Robin Frijns kreeg voor zijn twaalfde plaats geen punten in de strijd om het wereldkampioenschap in de Formule E en zakt naar de vijfde plaats met 71 punten. Stoffel Vandoorne voert met 96 punten het klassement aan. Zondagmiddag komen de coureurs in Berlijn aan de start voor de tweede race van het ePrix-weekend en krijgt Frijns een nieuwe kans om in de prijzen te rijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen