Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns met Formula E naar Chili en Saoedi-Arabië

Geplaatst opwoensdag 21 oktober 2020 - 16:06

Coureur Robin Frijns weet sinds woensdag met welke races het nieuwe seizoen in de Formula E zal beginnen.

De elektrische variant op de Formule 1 zal in de eerste twee raceweekenden van 2021 naar Chili en Saoedi-Arabië trekken. Frijns komt in 2021 in de Formula E net als vorig seizoen uit voor Envision Virgin Racing.

Santiago
De binnenstad van de Chileense hoofdstad Santiago is op 16 en 17 januari het decor voor de eerste twee wedstrijden van het jaar. Dat zal vanwege de coronamaatregelen achter gesloten deuren gebeuren.

Al-Diriyah
De derde en vierde race worden op 26 en 27 februari op het stratencircuit van Al-Diriyah, een voorstad van de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad, verreden. Autosportbond en organisator FIA hoopt daar wel publiek te kunnen verwelkomen.

Rest van de kalender
Vanwege de onzekerheid die de coronapandemie met zich meebrengt, wordt de rest van de Formula E-kalender nog niet naar buiten gebracht. Er zullen op meerdere momenten races worden toegevoegd. Wel is duidelijk dat geplande races in Mexico-Stad en het Chinese Sanya tot later in 2021 zijn uitgesteld en men uiteindelijk met een uitgebreid, internationaal schema op de proppen wil komen.

Twaalfde
Het afgelopen seizoen in de Formula E kende een onconventioneel einde met, na een lange onderbreking, een seizoensafsluiting bestaande uit maar liefst zes races in Berlijn. Frijns sloot het seizoen af op een voor hem teleurstellende twaalfde plaats in het kampioenschap. De Maastrichtenaar werd geteisterd door technische mankementen en viel enkele keren uit.

Lees ook: Video: Cruciaal DTM-weekend eindigt voor Frijns in mineur

DTM
Frijns combineerde in 2020 zijn deelname aan de Formula E met zijn deelname aan de DTM. Dat toerwagenkampioenschap loopt nog. Over dik twee weken wacht voor Frijns, de nummer drie op de ranglijst in de DTM, een slotweekend met twee races op het circuit van Hockenheim.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen