Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns maakt zich sterk voor komst Formule E naar Eindhoven

Geplaatst opdonderdag 22 april 2021 - 15:19

Robin Frijns ziet een Formule E-race in Eindhoven wel zitten. De komst van de raceklasse naar Nederland is weliswaar nog niet beklonken, maar Frijns draagt zijn steentje bij.

"Ik help zoveel mogelijk als kan", zegt de Maastrichtse coureur tegen L1. Hij heeft korte lijntjes met het Eindhovens initiatief. "De afgelopen maanden zijn grote stappen gezet."

Video: L1

Aankomend seizoen
Een E-Prix door de straten van Eindhoven zou in het aankomend seizoen al op de Formule E-kalender kunnen staan. De elektronische variant op de Formule 1 begint dan aan de achtste jaargang, maar er werd nog nooit een wedstrijd in Nederland verreden. In maart lieten vier demissionair ministers weten achter de komst van de Formule E naar Eindhoven te staan.

Nederlandse thuiscircuits
Ook Frijns, die samen met Nyck de Vries de Nederlandse vertegenwoordiging in de Formule E vormt, denkt dat het juiste moment is aangebroken om de Formule E naar Nederland te brengen. "Het zou erg mooi zijn om de Formule 1 (op Zandvoort, red.) en de Formule E in hetzelfde land te hebben. Nederlandse thuiscircuits, zeg maar", aldus Frijns. "Hopelijk kunnen we er een goede show van maken."

Lichtstad
De organisatie van de beoogde Eindhovense E-Prix mikt op een driejarig contract voor het stratencircuit in de binnenstad. Het is dan de bedoeling dat de Formule E er 's avonds in actie komt, geheel in stijl met de identiteit van de 'Lichtstad'. Aan draagvlak in het bedrijfsleven en de Haagse politiek lijkt geen gebrek te zijn, maar de deal moet nog wel beklonken worden.

Derde
In het huidige Formule E-seizoen is Frijns na vier races de nummer drie in het klassement. Dat heeft de 29-jarige coureur met name te danken aan zijn tweede plaats in race twee, in het Saoedi-Arabische Diriyah.

Kalender
Zaterdag en zondag worden E-Prix vijf en zes van het Formule E-seizoen verreden, op het circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia. Verder staan dit seizoen nog races in Monaco, Puebla, New York, Londen en Berlijn op de rol.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen