Overslaan en naar de inhoud gaan

Frijns in achterhoede tijdens seizoensouverture Formule E

Geplaatst opvrijdag 26 februari 2021 - 19:14

Robin Frijns is in de eerste race van het Formule E-seizoen op een teleurstellende 17de plek geëindigd.

Op het stratencircuit van Diriyah vertrok de Maastrichtenaar van de allerlaatste startplek. Na een inhaalrace wist hij uiteindelijk nog binnen de top 20 te eindigen.

Geen kwalificatie voor Frijns
Het vertrek vanaf de laatste plek was een flinke domper voor Frijns. In de laatste vrije training crashte hij met zijn Envision Virgin Racing-bolide. Daardoor kon hij niet aan de kwalificatie meedoen en restte hem niets anders dan achteraan het veld te vertrekken.

Saftycar
Binnen enkele ronden klom de fabrieksrijder van Audi op vanaf de 24ste plaats tot plek 18. De opmars van Frijns stokte daarna omdat de saftycar twee keer achter elkaar de baan werd opgestuurd. Toen de baan weer vrijgegeven werd, was het beste er voor de Limburger van af. Hij schoof nog slechts één plek op.

Winnaar
De openingsrace van de elektronische tegenhanger van de Formule 1 werd gewonnen door Nyck de Vries. De Nederlander was vanaf pole position vertrokken. Tijdens de race stond de Mercedes-rijder deze positie niet meer af.

Tegenvaller
De 17de plek is voor Frijns een tegenvaller. Hij gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat hij dit seizoen graag wil meestrijden voor de podiumplekken. Frijns is bezig aan zijn vijfde seizoen in de Formule E. Daarmee is hij één van de meest ervaren rijders van het startveld.

Zaterdag is op hetzelfde circuit in Saoedi-Arabië de tweede race van dit seizoen

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen