Overslaan en naar de inhoud gaan

Frietoven Aviko voorlopig buiten gebruik na brand

Geplaatst opmaandag 4 september 2017 - 13:53

De frietoven van Aviko in Lomm, die zondag zwaar beschadigd raakte bij een brand, is voorlopig buiten gebruik.

Wanneer de productie weer kan worden opgestart, is nog niet duidelijk. Ook de hoogte van het schadebedrag is nog niet bekend.

Fabriek ligt stil
De fabriek ligt op dit moment geheel stil. Aardappelverwerker Aviko heeft twee productielijnen en ook de tweede oven is op dit moment nog niet actief. Maandag is het personeel druk bezig met het schoonmaken van de fabriekshal. Inspecties moeten uitwijzen hoe groot de schade aan de oven en de hal zijn. Daarna kan pas worden ingeschat wanneer het productieproces kan worden hervat.

Lees ook: Groot alarm om brand in frietfabriek

Hoe de brand zondagochtend kon ontstaan, weet Aviko nog niet. Volgens de brandweer ging er bijna duizend liter bakolie in vlammen op. Bij de brand kwam ook een kleine hoeveelheid ammoniak vrij.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen