Overslaan en naar de inhoud gaan

Frietkraam Berg aan de Maas moet terras weghalen

Geplaatst opdonderdag 23 juli 2020 - 16:21

De eigenaar van een frietkraam in Berg aan de Maas moet op last van de gemeente zijn terras weghalen. De frietkraam zelf mag blijven staan.

Voor een tentje en een klein terras heeft hij geen vergunning. "Mensen die een frietje bestellen, moeten dus maar op de grond gaat zitten. Onvoorstelbaar", zegt de eigenaar.

Video: L1

Festivals
Normaal gaan Frans en Monique Eussen met hun mobiele frietkeet allerlei festivals en evenementen af. Elk weekend staan ze wel ergens. Maar sinds de corona-uitbraak in maart is dat helemaal stil komen te liggen.

Vergunning
En dus vroegen ze een vergunning bij de gemeente Stein aan om in hun dorp Berg aan de Maas op een parkeerplaats friet te gaan verkopen. Een standplaats dus voor de komende tijd. Ze kregen ook een vergunning voor een jaar, waardoor ze vorige maand aan de slag konden. De parkeerplaats, die ze huren, ligt vlak langs een populaire fietsroute en dat levert overdag veel klanten op. Om die klanten van dienst te zijn werden er wat stoelen en tafels geplaatst. En een tentje voor wat voorbereidend werk.

Klachten
Maar dat terrasje en tentje moeten ze nu op last van de gemeente afbreken omdat er geen vergunning voor is. Volgens Frans Eussen is er een klacht van een omwonende bij de gemeente binnengekomen, waardoor er nu al enkele keren een BOA is langs geweest. "Het is van de zotte, we proberen aan alle richtlijnen te voldoen, worden door de coronacrisis al gestraft, en moeten dan ons terras afbreken. Wat moeten we nu tegen die fietsers zeggen die hier komen eten? Ga maar op de grond zitten?", aldus een boze Frans.

Statafels
Stoelen mogen dus niet, maar volgens Eussen heeft een ambtenaar van de gemeente laten weten dat ze wel statafels met parasols mogen plaatsen. Maar dus geen stoelen. Frans en Monique snappen er niets meer van. Bovendien is dat juist tegen de huidige richtlijnen. "Overal moeten mensen zitten en bij ons moeten ze juist staan. Wie snapt dit nog?" Het tweetal heeft het terras inmiddels maar weggehaald, omdat het geen boete wil riskeren. De frietkraam staat er nog, maar ze twijfelen of ze daar nog willen staan. "We moeten kijken of dit niet klanten gaat kosten. Mensen die hier komen, kijken eerst of ze ook even gezellig kunnen zitten. En anders fietsen ze door."

Reactie
De gemeente Stein kon donderdag nog niet reageren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen