Overslaan en naar de inhoud gaan

Frietexpert: Lekkerste friet komt uit Tegelen

Geplaatst opzaterdag 17 oktober 2015 - 9:47

Wat wij natuurlijk al lang wisten is nu ook bevestigd door frietexpert Ubel Zuiderveld: De lekkerste friet komt uit Tegelen.

De frietexpert zegt dat in de Leeuwarder Courant.

Tegelen
In een interview met de krant krijgt de 53-jarige journalist en schrijver over friet de vraag waar hij de lekkerste friet ooit at. Over het antwoord op die vraag hoeft Zuiderveld uit Winterswijk niet lang te denken: een tentje (Frituur Bronkhorst red.) in Tegelen. "Wel een beetje ver weg, dus ik ben nooit meer teruggeweest", aldus de frietkenner.

Maastricht
Overigens komt de man met meer interessante weetjes. Zo komt de eerste frietzaak van Nederland ook uit Limburg volgens Zuiderveld. Want het gerecht mag dan voor het eerst in Vlissingen (1897) op een menukaart gestaan hebben, de eerste frietzaak zag in Maastricht in 1909 het levenslicht. "Reitz, dat bestaat nog steeds."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lomm klaagt over frietlucht aardappelverwerker
Chocoladefriet in Roermond: 'best wel lekker'
patat 1Limburg
Limburgse maakt kans op vakprijs frituurbranche
Binnenkort in Roermond: friet met... Nutella
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen