Stemmenkanon Hiddema ziet af van Statenzetels

Tweede Kamerlid Theo Hiddema van Forum voor Democratie wordt geen lid van Provinciale Staten.

Friese jongeren brengen mega-rollator netjes terug

De enorme rollator die onlangs is gestolen in Landgraaf, is zondag netjes teruggebracht door de Friese jongeren die het kunstwerk hadden ontvreemd. Ze deden dit als nieuwjaarsstunt.

Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

In Landgraaf hebben ze ongetwijfeld even vreemd opgekeken, toen ze ontdekten dat een reuzenrollator was verdwenen.

Drenkeling Maastricht was dronken hotelgast

De man die maandagmorgen vroeg in Maastricht uit de Maas werd gered bij de hotelboot had te veel gedronken.

Hiddema speecht Fries, geen Limburgs

De Maastrichtse strafpleiter en volksvertegenwoordiger Theo Hiddema hield donderdagochtend een deel van zijn debuuttoespraak in de Tweede Kamer in het Fries.

Fries filmplatform naar Limburgs idee

Friesland krijgt een platform voor films, geheel naar Limburgs idee. Initiatiefnemer en producent Elbe Stevens hoopt dat de provincies gaan samenwerken.

Ook Friesland ziet Limburgse bevers niet zitten

De provincie Friesland wil geen bevers overnemen en uitzetten die in Limburg zijn gevangen.

'L1 moet uitzonderingspositie krijgen in nieuwe mediawet'

De provincie Limburg wil dat de regionale omroep L1 een uitzonderingspositie krijgt in de nieuwe mediawet vanwege de streektaal.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten