Overslaan en naar de inhoud gaan

Friese jongeren brengen mega-rollator netjes terug

Geplaatst opzondag 6 januari 2019 - 18:07

De enorme rollator die onlangs is gestolen in Landgraaf, is zondag netjes teruggebracht door de Friese jongeren die het kunstwerk hadden ontvreemd. Ze deden dit als nieuwjaarsstunt.

In eerste instantie had MeanderGroep, waar het enorme kunstwerk voor de deur staat, niet eens in de gaten dat ze iets kwijt waren. Nu hebben ze het stuk, in goede staat, terug.

Lees ook: Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

Voor de ouderenzorg
De jongeren kozen overigens niet zomaar voor de rollator. Ze wilden aandacht vragen voor de ouderenzorg, die in hun eigen woonplaats Elsloo blijkbaar onderbelicht blijft. Overigens gaat het om het Friese Elsloo en niet om de variant die we in onze provincie kennen.

Hekwerk verwijderd
In de nacht van 17 op 18 december schroefden ze het kunstwerk uit elkaar, legden de onderdelen op een oplegger en gingen ervandoor. De Vesuviusclub haalde zelfs het hekwerk rondom de rollator tijdelijk weg om hun stunt te voltooien. Overigens kon MeanderGroep de actie wel waarderen. De jongens kregen vlaai toen ze het stuk terug brachten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen