Overslaan en naar de inhoud gaan

Friese jongeren brengen mega-rollator netjes terug

Geplaatst opzondag 6 januari 2019 - 18:07

De enorme rollator die onlangs is gestolen in Landgraaf, is zondag netjes teruggebracht door de Friese jongeren die het kunstwerk hadden ontvreemd. Ze deden dit als nieuwjaarsstunt.

In eerste instantie had MeanderGroep, waar het enorme kunstwerk voor de deur staat, niet eens in de gaten dat ze iets kwijt waren. Nu hebben ze het stuk, in goede staat, terug.

Lees ook: Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

Voor de ouderenzorg
De jongeren kozen overigens niet zomaar voor de rollator. Ze wilden aandacht vragen voor de ouderenzorg, die in hun eigen woonplaats Elsloo blijkbaar onderbelicht blijft. Overigens gaat het om het Friese Elsloo en niet om de variant die we in onze provincie kennen.

Hekwerk verwijderd
In de nacht van 17 op 18 december schroefden ze het kunstwerk uit elkaar, legden de onderdelen op een oplegger en gingen ervandoor. De Vesuviusclub haalde zelfs het hekwerk rondom de rollator tijdelijk weg om hun stunt te voltooien. Overigens kon MeanderGroep de actie wel waarderen. De jongens kregen vlaai toen ze het stuk terug brachten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen