Overslaan en naar de inhoud gaan

Friese jongeren brengen mega-rollator netjes terug

Geplaatst opzondag 6 januari 2019 - 18:07

De enorme rollator die onlangs is gestolen in Landgraaf, is zondag netjes teruggebracht door de Friese jongeren die het kunstwerk hadden ontvreemd. Ze deden dit als nieuwjaarsstunt.

In eerste instantie had MeanderGroep, waar het enorme kunstwerk voor de deur staat, niet eens in de gaten dat ze iets kwijt waren. Nu hebben ze het stuk, in goede staat, terug.

Lees ook: Reuzenrollator in Landgraaf gejat voor oudejaarsstunt

Voor de ouderenzorg
De jongeren kozen overigens niet zomaar voor de rollator. Ze wilden aandacht vragen voor de ouderenzorg, die in hun eigen woonplaats Elsloo blijkbaar onderbelicht blijft. Overigens gaat het om het Friese Elsloo en niet om de variant die we in onze provincie kennen.

Hekwerk verwijderd
In de nacht van 17 op 18 december schroefden ze het kunstwerk uit elkaar, legden de onderdelen op een oplegger en gingen ervandoor. De Vesuviusclub haalde zelfs het hekwerk rondom de rollator tijdelijk weg om hun stunt te voltooien. Overigens kon MeanderGroep de actie wel waarderen. De jongens kregen vlaai toen ze het stuk terug brachten.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen