Overslaan en naar de inhoud gaan

Fresh Park Venlo investeert miljoenen

Geplaatst opzaterdag 26 november 2016 - 8:21

Fresh Park Venlo steekt de komende tien jaar enkele tientallen miljoenen euro in nieuwbouw en verbetering van de infrastructuur, zoals de wegen op het bedrijventerrein en ondergrondse leidingen en kabels.

Dat zegt directeur Lizbeth van den Boogaart zaterdag in De Limburger.

Modernisering
Fresh Park Venlo omvat 130 hectare bedrijventerrein en 130 ondernemingen in de versbranche die in 34 gebouwen zijn gevestigd. Een aantal gebouwen is nogal gedateerd en voldoet niet meer aan de moderne eisen, zoals hoge efficiency, zuinig energieverbruik ten behoeve van de koeling van de enorme hallen en steeds strengere hygiëneregels.

Nieuwbouwplan
Volgens het plan zullen de komende jaren stapsgewijs zes gebouwen, vooral uit de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw, onder de sloophamer komen en worden vervangen door nieuwbouw.

Ook zijn er plannen om de aardwarmte die zes kilometer verderop door een aantal tuinbouwbedrijven wordt gewonnen naar Fresh Park te transporteren en daar met toepassing van speciale apparatuur te gebruiken voor de koeling van de verse producten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Chinezen tuk op vastgoed in Limburg
Van Ginkel nieuwe directeur ZON in Venlo
Stroomstoring op bedrijventerrein Fresh Park Venlo
Oudste naaiwinkeltje van Venlo gaat dicht
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen