Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frenkie P. voorlopig niet eerder vrij'

Geplaatst opzaterdag 26 oktober 2019 - 8:37

Het tot levenslang veroordeelde kopstuk van de Bende van Venlo Frenkie P. hoeft voorlopig niet op vervroegde vrijlating te rekenen.

Dat meldt De Limburger zaterdagochtend.

Toets
Volgens de krant heeft P. een toets die ertoe zou kunnen leiden dat een tot levenslang veroordeelde na 25 jaar celstraf tóch eerder vrijkomt, niet doorstaan. Bij die toets wordt gekeken naar de mogelijke impact van vrijlating op de slachtoffers en samenleving, de persoonlijke ontwikkeling van de veroordeelde en het gevaar dat hij of zij nog steeds kan vormen.

Adviescollege
Een groep experts onder de naam Adviescollege Levenslaggestraften (ACL) brengt daarover advies uit aan de minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker. Dat adviescollege maakt daarbij gebruik van reclasseringsrapporten, observaties door het Pieter Baan Centrum en hoorzittingen met nabestaanden van slachtoffers. Het ACL is verplicht na 25 jaar detentie aanbevelingen te doen.

Negatief
Dat ACL bracht sinds 2017 over drie gedetineerden advies uit, maar doet geen uitspraken over welk advies over welke gedetineerde is afgegeven. Bij een van de drie gedetineerden werd een negatief advies uitgebracht. De krant stelt, onder meer op basis van gesprekken met ACL-voorzitter Rieke Samson, dat die ongunstige beoordeling betrekking had op Frenkie P. Zo'n oordeel hoeft niet definitief te zijn en kan op een later moment aangepast worden.

Lees ook: Wie is Bende van Venlo-lid Frenkie P.?

Bendeleider
De rechtbank in Roermond veroordeelde de inmiddels 46-jarige bendeleider Frenkie P. in 1997 tot een levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan de doodslag op Jeu Wissink uit Reuver, het bejaarde echtpaar Van Rijn uit Venlo en de moord op vier onbekend gebleven mannen uit Venlo.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen