Overslaan en naar de inhoud gaan

Frenkie P. sleept staat voor de rechter

Geplaatst opdinsdag 10 maart 2020 - 19:36

De tot levenslang veroordeelde bendeleider Frenkie P. van de Bende van Venlo wil dat opnieuw naar zijn straf wordt gekeken.

Hij spant daarom een kort geding aan tegen de Nederlandse Staat, zo meldt De Limburger.

De krant meldde in oktober dat het Adviescollege Levenslanggestraften minister Sander Dekker had geadviseerd om Frenkie P. niet eerder vrij te laten op humanitaire gronden. Het adviescollege had er weinig vertrouwen in dat het goed gaat met Frenkie P. 'gezien zijn persoonlijkheid en het recidivegevaar'.

Lees ook: 'Frenkie P. voorlopig niet eerder vrij'

Openbare opwachting
Het kort geding dient op 1 april in Den Haag. Volgens de krant wil Frenkie P. zelf bij die zitting aanwezig zijn. Als dat gebeurt, is het voor het eerst in bijna een kwart eeuw dat de beruchte bendeleider een openbare zitting bijwoont.

Bende van Venlo
P. werd in 1996 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor zeven moorden: die op het bejaarde echtpaar van Rijn uit Venlo, de moord op Jeu Wissink uit Reuver en het ombrengen van vier mannen in Venlo van wie de identiteit nooit is vastgesteld. Frenkie P. heeft zijn betrokkenheid bij zes van de zeven moorden altijd ontkend.

Mensenrechten
De advocaten van Frenkie P., Sjanneke de Crom en Cliff Raafs, denken dat het huidige systeem in strijd is met het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens. Dat bepaalt dat elke veroordeelde een reële mogelijkheid moet hebben op herbeoordeling van zijn strafzaak. Met het advies dat het Adviescollege Levenslanggestraften zouden toekomstige aanvragen van Frenkie P. al bij voorbaat kansloos zijn.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen