Brunssums tuingraf alsnog legaal, ook tweede plek voorzien

De gemeente Brunssum wil het tuingraf van de overleden Suusanna Windels alsnog legaliseren.

Brunssumer vraagt ook vergunning voor eigen tuingraf

Brunssumer Frenk Windels heeft bij de gemeente ook een vergunning aangevraagd voor zijn eigen graf in de achtertuin.

Overleden vrouw hoeft niet weg uit tuingraf Brunssum

De overleden vrouw van Frenk Windels mag begraven blijven liggen in de achtertuin. De gemeenteraad van Brunssum heeft dat donderdagavond besloten.

Brunssum stelt besluit over veelbesproken tuingraf uit

Het blijft nog bijna een maand onzeker of de overleden vrouw van Frenk Windels in hun tuin begraven mag blijven.

Brunssum neemt in oktober besluit over tuingraf

De gemeente Brunssum neemt tijdens de raadsvergadering van 11 oktober een besluit over het tuingraf.

Meerderheid raad Brunssum positief over tuingraf

De meerderheid van de gemeenteraad van Brunssum staat in positief tegenover het verzoek van Frenk Windels om het graf van zijn vrouw in de tuin te laten rusten.

Politiek Brunssum overweegt vergunning voor tuingraf

De politiek in Brunssum staat niet onwelwillend tegenover het verlenen van een vergunning voor het begraven in eigen tuin.

Lichaam Brunssumse mag blijven liggen in tuin

Het lichaam van de overleden Suusanna Windels uit Brunssum wordt voorlopig niet opgegraven uit het tuingraf waarin zij door haar weduwnaar is begraven.

Kort geding over 'verboden' tuingraf in Brunssum

Frenk Windels probeert dinsdag met een kort geding te voorkomen dat de gemeente het stoffelijk overschot van zijn overleden vrouw gaat opgraven.

Advocaat eist legalisering verboden graf Brunssum

Brunssum moet alsnog bekijken of het graf dat Frenk Windels in zijn tuin aanlegde voor zijn vrouw, gelegaliseerd kan worden. Dat eist zijn advocaat Theo Boumans.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts