Overslaan en naar de inhoud gaan

Fred Rompelberg niet langer snelste man op de fiets

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 19:07

Fred Rompelberg uit Maastricht is niet langer de snelste man op de fiets.

Na bijna 25 jaar moet de ex-profwielrenner het record afstaan aan de Brit Neil Campbell, die op de vliegbasis van Elvington in Noord-Yorkshire een snelheid van 280 km per uur behaalde.

269 km/u
Rompelberg kwam in 1995 op de zoutvlakte van Bonneville in Utah achter een langgerekte auto met een groot scherm tot een snelheid van bijna 269 km per uur. De 45-jarige Campbell reed op een speciaal vervaardigde fiets van bijna 16.000 euro en werd op gang gebracht door een Porsche Cayenne.

Nóg sneller
De Engelse architect liet na afloop van zijn geslaagde recordpoging weten in 2020 op een fiets een snelheid van meer dan 200 mijl te willen halen. Rompelberg was het record van snelste fietser op aarde sinds 2018 al kwijt. De Amerikaanse Denise Mueller-Korenek behaalde toen een snelheid van 296 km per uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen