Overslaan en naar de inhoud gaan

Fred Rompelberg niet langer snelste man op de fiets

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 19:07

Fred Rompelberg uit Maastricht is niet langer de snelste man op de fiets.

Na bijna 25 jaar moet de ex-profwielrenner het record afstaan aan de Brit Neil Campbell, die op de vliegbasis van Elvington in Noord-Yorkshire een snelheid van 280 km per uur behaalde.

269 km/u
Rompelberg kwam in 1995 op de zoutvlakte van Bonneville in Utah achter een langgerekte auto met een groot scherm tot een snelheid van bijna 269 km per uur. De 45-jarige Campbell reed op een speciaal vervaardigde fiets van bijna 16.000 euro en werd op gang gebracht door een Porsche Cayenne.

Nóg sneller
De Engelse architect liet na afloop van zijn geslaagde recordpoging weten in 2020 op een fiets een snelheid van meer dan 200 mijl te willen halen. Rompelberg was het record van snelste fietser op aarde sinds 2018 al kwijt. De Amerikaanse Denise Mueller-Korenek behaalde toen een snelheid van 296 km per uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen