Overslaan en naar de inhoud gaan

Fred Rompelberg niet langer snelste man op de fiets

Geplaatst opmaandag 19 augustus 2019 - 19:07

Fred Rompelberg uit Maastricht is niet langer de snelste man op de fiets.

Na bijna 25 jaar moet de ex-profwielrenner het record afstaan aan de Brit Neil Campbell, die op de vliegbasis van Elvington in Noord-Yorkshire een snelheid van 280 km per uur behaalde.

269 km/u
Rompelberg kwam in 1995 op de zoutvlakte van Bonneville in Utah achter een langgerekte auto met een groot scherm tot een snelheid van bijna 269 km per uur. De 45-jarige Campbell reed op een speciaal vervaardigde fiets van bijna 16.000 euro en werd op gang gebracht door een Porsche Cayenne.

Nóg sneller
De Engelse architect liet na afloop van zijn geslaagde recordpoging weten in 2020 op een fiets een snelheid van meer dan 200 mijl te willen halen. Rompelberg was het record van snelste fietser op aarde sinds 2018 al kwijt. De Amerikaanse Denise Mueller-Korenek behaalde toen een snelheid van 296 km per uur.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen