Overslaan en naar de inhoud gaan

Fred Rompelberg moet al zijn wielergasten nee verkopen

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 17:35

Fred Rompelberg organiseert sinds jaar en dag vakanties op Mallorca voor wielrenners maar zit nu door de coronacrisis thuis in Maastricht te wachten totdat in Spanje de lockdown wordt opgeheven.

Ooit de snelste fietser op aarde met 268 kilometer per uur, kent Rompelberg nu flinke wind op kop als ondernemer. "Ik zou dat liever als sportman hebben. Dan kan ik me beter weren, word ik er sterker van. Maar tegen dit coronavirus kun je jezelf niet wapenen". zegt hij.

Annuleren
De voormalig wielrenner organiseert al jaren op Mallorca sportieve vakanties voor wielerfanaten. In maart moest hij door de uitbraak van het coronavirus 6800 boekingen annuleren. De reserveringen werden omgezet in vouchers zodat de gasten op een later tijdstip toch kunnen afreizen naar het Spaanse eiland.

Nieuwe fietsmateriaal
Toen de strenge coronamaatregelen door de Spaanse overheid werden versoepeld, begon de zon weer een beetje te schijnen voor Rompelberg. Voor even. Een tweede uitbraak van het coronavirus kwam als een doffe klap voor de Maastrichtse ondernemer. Hij had, samen met zijn vrouw Tiny, honderden nieuwe fietsen besteld, wielerkleding klaar hangen en overnachtingen gereserveerd op het Spaanse eiland. Er stonden dit najaar 1200 wielrenners op de gastenlijst. Ook die heeft hij nu moeten teleurstellen.

Lees ook: Bijna 70 procent minder vakanties naar buitenland

Vet op de botten
Tiny Rompelberg: "Alles waar we al die jaren voor gewerkt hebben, lijkt verloren." Toch geven ze zich niet gewonnen. "We hebben nog wat vet op de botten", klinkt het strijdvaardig. Zeker nu dochter en schoonzoon bijna de zaak zouden overnemen, gaan ze er vol voor. Tiny en Fred richten hun hoop op een vaccin dat het virus eronder moet krijgen.

Fietsen
Als het gaat om zijn eigen niveau, die 268 kilometer per uur op een fiets tikt hij niet meer aan. Maar snel als de wind is de Maastrichtse sportman nog steeds op zijn fiets. "Het enige dat ik nu kan doen is wachten tot het virus is bedwongen. Wat kun je in de tussentijd beter doen dan fietsen in dit prachtige Limburgse landschap?"

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen