Overslaan en naar de inhoud gaan

Frauderende bestuurder uitzendbureau hoort celstraf eisen

Geplaatst opdinsdag 28 september 2021 - 19:56

Tegen een 55-jarige Heerlenaar is dinsdag een celstraf van 2,5 jaar en ontneming van ruim 800.000 euro geëist door justitie. De man wordt verdacht van grootscheepse loonfraude, faillissementsfraude en het bezit van valse paspoorten.

De verdachte, woonachtig in Duitsland, ging in 2013 voor de eerste keer in de fout.

Boedel onttrokken
Als bestuurder van een failliet gegaan uitzendbureau had hij een fors bedrag aan de boedel onttrokken. Op deze wijze benadeelde hij zijn schuldeisers. Bij drie andere uitzendbureaus waar hij het voor het zeggen had, is er in de jaren 2014 tot en met 2017 vastgesteld dat er structureel onvoldoende loonheffing werd afgedragen. Tot slot werd verdachte tenlastegelegd dat hij in 2017 twee vervalste paspoorten voorhanden had.

Miljoenenschuld
In totaal hadden de bedrijven van de verdachte bij de belastingdienst een schuld van miljoenen euro’s openstaan. De verdachte koos ervoor geen loonheffing te betalen ten koste van de belastingdienst. Ook koos hij ervoor gelden buiten het bereik van de curator te houden ten koste van de schuldeisers. Daarbij maakte hij ook nog eens gebruik van valse documenten.

Functioneel Parket
Het Functioneel Parket leidde het onderzoek naar de Heerlenaar. Dat is een specialistisch, landelijk opererend onderdeel van het Openbaar Ministerie, dat zich toelegt op de bestrijding van complexe fraude en milieucriminaliteit en in het afwikkelen van complexe ontnemingszaken.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen