Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Frauderend echtpaar uit Gennep staat in Panama Papers

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 16:17

Het bejaarde echtpaar uit Gennep dat is opgepakt voor miljoenenfraude, komt voor in de Panama Papers.

Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om de in Bemmel geboren Hermanus van O. (81) en de in Taiwan geboren Lee Chun F. (61).

Miljoenen
De Panama Papers is een grote verzameling van vertrouwelijke documenten. Ze komen van een bedrijf uit Panama en werden in 2015 naar de pers gelekt. Het echtpaar zou voor 41 miljoen euro gefraudeerd hebben.

Lees ook: Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude

Het Openbaar Ministerie maakte zelf deze beelden van de actie.
Video: Openbaar Ministerie

Uit de Panama Papers blijkt dat de twee onder meer vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden bezitten. Volgens het AD wordt het stel vijf keer genoemd. Ze zouden bedrijven hebben op plekken waar nauwelijks belasting betaald moet worden over het vermogen.

Bedrijven
Op het adres in Gennep waar ze zijn aangehouden staan drie bedrijven geregistreerd. De bedrijven handelen onder meer in glas, porselein en vastgoed.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen