Overslaan en naar de inhoud gaan

Frauderend echtpaar uit Gennep staat in Panama Papers

Geplaatst opwoensdag 11 oktober 2017 - 16:17

Het bejaarde echtpaar uit Gennep dat is opgepakt voor miljoenenfraude, komt voor in de Panama Papers.

Volgens het Algemeen Dagblad gaat het om de in Bemmel geboren Hermanus van O. (81) en de in Taiwan geboren Lee Chun F. (61).

Miljoenen
De Panama Papers is een grote verzameling van vertrouwelijke documenten. Ze komen van een bedrijf uit Panama en werden in 2015 naar de pers gelekt. Het echtpaar zou voor 41 miljoen euro gefraudeerd hebben.

Lees ook: Bejaard echtpaar aangehouden voor miljoenenfraude

Het Openbaar Ministerie maakte zelf deze beelden van de actie.
Video: Openbaar Ministerie

Uit de Panama Papers blijkt dat de twee onder meer vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden bezitten. Volgens het AD wordt het stel vijf keer genoemd. Ze zouden bedrijven hebben op plekken waar nauwelijks belasting betaald moet worden over het vermogen.

Bedrijven
Op het adres in Gennep waar ze zijn aangehouden staan drie bedrijven geregistreerd. De bedrijven handelen onder meer in glas, porselein en vastgoed.

Tijdelijke actie: Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌ en maak kans op kaarten Bilzen Mysteries

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen