Overslaan en naar de inhoud gaan

Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren

Geplaatst opvrijdag 4 maart 2016 - 17:20

De eerste bespreking van de affaire Heemels op 25 maart in de provinciale politiek is achter gesloten deuren.

Daartoe besloot het presidium, de vergadering van fractievoorzitters, vrijdag.

Naakte bonnetjes
Er is gekozen voor een afgeschermde variant omdat het die dag gaat om het op tafel brengen van alle feiten. Gouverneur Theo Bovens: "Dat zijn dus alle 'naakte' bonnetjes inclusief namen en rugnummers van derden." Na de besloten vergadering zal 'alle openheid worden betracht', zegt Bovens.

PVV-voorman Michael Heemels stapte onlangs op nadat bekend werd dat hij geld uit de partijkas had in eigen zak had gestoken. Naar eigen zeggen om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen.

Heemels vervangen
Heemels, die tot de statenvergadering van 18 maart waarin hij aftreedt nog officieel statenlid is, wordt in de provinciale politiek vervangen door Willem Dierks. De in Sittard woonachtige Dierks was de vorige periode ook al invaller in de statenfractie van de PVV. Toen verving hij Roland van Vliet die het statenlidmaatschap niet kon combineren met zijn Kamerzetel.

Lees ook: Michael Heemels fraudeerde tot het eind

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen