Overslaan en naar de inhoud gaan

Fraudeaffaire Heemels besproken achter gesloten deuren

Geplaatst opvrijdag 4 maart 2016 - 17:20

De eerste bespreking van de affaire Heemels op 25 maart in de provinciale politiek is achter gesloten deuren.

Daartoe besloot het presidium, de vergadering van fractievoorzitters, vrijdag.

Naakte bonnetjes
Er is gekozen voor een afgeschermde variant omdat het die dag gaat om het op tafel brengen van alle feiten. Gouverneur Theo Bovens: "Dat zijn dus alle 'naakte' bonnetjes inclusief namen en rugnummers van derden." Na de besloten vergadering zal 'alle openheid worden betracht', zegt Bovens.

PVV-voorman Michael Heemels stapte onlangs op nadat bekend werd dat hij geld uit de partijkas had in eigen zak had gestoken. Naar eigen zeggen om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen.

Heemels vervangen
Heemels, die tot de statenvergadering van 18 maart waarin hij aftreedt nog officieel statenlid is, wordt in de provinciale politiek vervangen door Willem Dierks. De in Sittard woonachtige Dierks was de vorige periode ook al invaller in de statenfractie van de PVV. Toen verving hij Roland van Vliet die het statenlidmaatschap niet kon combineren met zijn Kamerzetel.

Lees ook: Michael Heemels fraudeerde tot het eind

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen