ANP-317545083

Gevangenis mag cipiers niet ontslaan na declaratieschandaal

Het declaratieschandaal in de Roermondse gevangenis krijgt een bijzonder staartje. De kantonrechter heeft bepaald dat twee cipiers, die bij de grootschalige fraude betrokken waren, niet ontslagen mogen worden.

politie inval weert fraude miljoenenfraude (30 jul 2020)
Van miljoenenfraude verdachte Weertenaar: 'Niet mijn idee'

De 52-jarige man die in april in Weert is opgepakt op verdenking van miljoenenfraude bij participatiebedrijf KempenPlus in Bladel, stelt dat het idee voor de fraude niet van hem maar van een werknemer uit Bladel afkomstig is.

Sekswerk prostitutie stock
Seksclub-bewindvoerder half jaar de cel in

De Venlose bewindvoerder die geld van zijn kwetsbare cliënten stal en daarmee een Range Rover kocht, op stap ging in Keulen en een Duitse seksclub bezocht, is veroordeeld tot een half jaar celstraf.

Politie uniform agent
Dossiers besmet door foute agenten: topje van ijsberg

Tenminste drie strafzaken die zijn onderzocht door de politie Horst-Peel en Maas, zijn 'besmet' door agenten die hun boekje te buiten zijn gegaan.

Inval bedrijfspand en woning Venlo vanwege verdenking fraude en witwassen (11 juli 2020)
Grote inval recyclingbedrijf Venlo: 'Verdacht van witwassen'

Politie, justitie en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) zijn zaterdagmiddag samen met gespecialiseerde teams van defensie binnengevallen bij het bedrijf Geerlings Metaalrecycling in Venlo.

Prostitutie sekswerk stock
Bewindvoerder gaf geld van cliënten uit in Duitse seksclub

Een 43-jarige bewindvoerder uit Venlo heeft zeker anderhalf jaar lang van zijn cliënten gestolen. Deze Ramon N. maakte geld van kwetsbare mensen naar zichzelf over en gaf het uit in een Duitse seksclub.

Fraudegevoelig koptelefoon woordenboek taalles
Inval in Heerlen bij onderzoek naar fraude taalscholen

In een onderzoek naar fraude bij drie taalscholen is de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid donderdag binnengevallen in een pand in Heerlen om bewijs te zoeken.

ANP
OM eist celstraf van zes maanden tegen Robert Moszkowicz

Het Openbaar Ministerie eist zes maanden gevangenisstraf tegen voormalig advocaat en fiscalist Robert Moszkowicz (67) voor belastingfraude.

ANP-375138146
Opnieuw miljoenenfraude bij woningcorporatie Vestia

Woningcorporatie Vestia, dat ook actief was in zeven Limburgse gemeenten, is opnieuw voor vele miljoenen gedupeerd door frauderende medewerkers.

ANP-317545123
Declaratieschandaal in gevangenis: personeel verzon reisjes

Drie (oud-)medewerkers van de Roermondse gevangenis worden verdacht van grootschalige declaratiefraude. Een teamleider en twee collega's zouden voor minstens 20.000 euro aan valse declaraties hebben ingediend.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV