Pinnen, pinpas, pinautomaat

'PostNL-medewerker' licht koppel op: pinpas verwisseld

Een man en vrouw uit Venray zijn woensdag opgelicht toen zij een pakketje in ontvangst namen van iemand die zich voordeed als medewerker van PostNL.

Tabak sigaretten
Meer dan half miljoen illegale sigaretten in bestelbus

Een 37-jarige Pool is zaterdag aangehouden op verdenking van illegale sigarettenhandel en het bezit van stoorzenders om mobiel telefoonverkeer te verstoren.

Vastgoed woning huis stock
Vastgoedkoning geconfronteerd met louche deals: 'Klopt niet'

Vastgoedmagnaat Joep J. (68) heeft verschillende panden deels zwart betaald en knoeide met facturen en huurovereenkomsten. Dat beweren getuigen en mensen die bij die deals betrokken waren.

ANP
Rechtbank vraagt OM en Van Rey om alsnog deal te sluiten

Rechtbankvoorzitter Jacco Janssen heeft nogmaals een beroep gedaan op het Openbaar Ministerie en op ex-wethouder Jos van Rey van Roermond om tot een schikking te komen in de zogeheten pluk-ze zaak.

Verduistering fraude corrupt
Graai in partijkas bij lokale partij Stein

Lokale politieke partij DOS in Stein is naar de politie gestapt vanwege verduistering uit de partijkas.

Zorg dementie ouderen
Oppositie Maastricht wil openheid over zorgfraude

De oppositie in de Maastrichtse gemeenteraad wil weten voor hoeveel geld zorgaanbieders in 2015 en 2016 te veel hebben gedeclareerd.

Controle Eindstraat Brunssum (24 sep 2019)
Controle Brunssum: illegale sigaretten en hennep gevonden

Bij een grootschalige controle in Brunssum zijn dinsdag onder meer vervalste merkkleding en illegale sigaretten gevonden.

Gemeente Venlo stuit op 'Turkse' miljoenenfraude

De gemeente Venlo heeft 42 gevallen van bijstandsfraude ontdekt. In totaal is er voor ongeveer anderhalf miljoen euro gefraudeerd.

Rabobank zegt voetbal gedag: 'Risico op witwassen en fraude'

Rabobank accepteert per direct geen betaald voetbalorganisaties meer als nieuwe klant. Daarnaast probeert de bank de bestaande contracten met verschillende clubs, waaronder Roda JC, te beëindigen. Dat kan verstrekkende gevolgen hebben voor die club.

Frauderende Limburgse apotheker krijgt beroepsverbod

De Limburgse apotheker Jef P. is door het medisch tuchtcollege uit het BIG-register gehaald vanwege grootschalige fraude met geneesmiddelendeclaraties.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts