Overslaan en naar de inhoud gaan

Franssen: Vertrouwen in judobond heeft tik gekregen

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2016 - 9:15

Juul Franssen uit Reuver is teleurgesteld in de Judobond Nederland (JBN) vanwege het inkorten van het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen, komende zomer in Rio.

Aanvankelijk liep die tot en met 31 mei, maar de periode werd teruggebracht tot en met de Grand Slam in Parijs, begin februari.

Teleurgesteld
Het is vooral de manier waarop de JBN gecommuniceerd heeft die enorm steekt, zegt de Limburgse judoka. "Kort voor kerst kregen we het bericht dat het traject tot en met Parijs zou lopen. Dan heb je geen tijd meer om te laten zien wie de beste is. Ik heb daar bezwaar tegen aangetekend, maar kreeg daarop een heel onpersoonlijk bericht van de bond. Het gaat wel om de Olympische Spelen waar ik al jaren voor in training ben. Het vertrouwen in de bond heeft een tik gekregen."

Reserve
Franssen staat op de internationale ranglijst veertiende en voldoet daarmee aan het internationaal criterium. Dat doet ook Anicka van Emden, die achtste staat en aangewezen is voor Rio. Per gewichtsklasse en per land mag maar één judoka naar de Spelen. Franssen is dus aangewezen als reserve. "Ik gun het Anicka van harte. We zijn goede vriendinnen en zijn ook trainingspartners, maar natuurlijk wil ik graag strijden in Rio voor een medaille", zegt Franssen.

Lees ook: Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio

Judobond Nederland
De JBN zegt in een verklaring dat door nu al de selectie bekend te maken de betreffende judoka's zich beter op de Spelen kunnen voorbereiden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Juul Franssen
Judoka Juul Franssen in Rio als trainingspartner
juul franssen
Weg naar Spelen open voor Franssen door blessure Vermeer
Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio
ANP
Juul Franssen gaat als trainingspartner naar Rio
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen