Overslaan en naar de inhoud gaan

Franssen: Vertrouwen in judobond heeft tik gekregen

Geplaatst opzaterdag 27 februari 2016 - 9:15

Juul Franssen uit Reuver is teleurgesteld in de Judobond Nederland (JBN) vanwege het inkorten van het kwalificatietraject richting de Olympische Spelen, komende zomer in Rio.

Aanvankelijk liep die tot en met 31 mei, maar de periode werd teruggebracht tot en met de Grand Slam in Parijs, begin februari.

Teleurgesteld
Het is vooral de manier waarop de JBN gecommuniceerd heeft die enorm steekt, zegt de Limburgse judoka. "Kort voor kerst kregen we het bericht dat het traject tot en met Parijs zou lopen. Dan heb je geen tijd meer om te laten zien wie de beste is. Ik heb daar bezwaar tegen aangetekend, maar kreeg daarop een heel onpersoonlijk bericht van de bond. Het gaat wel om de Olympische Spelen waar ik al jaren voor in training ben. Het vertrouwen in de bond heeft een tik gekregen."

Reserve
Franssen staat op de internationale ranglijst veertiende en voldoet daarmee aan het internationaal criterium. Dat doet ook Anicka van Emden, die achtste staat en aangewezen is voor Rio. Per gewichtsklasse en per land mag maar één judoka naar de Spelen. Franssen is dus aangewezen als reserve. "Ik gun het Anicka van harte. We zijn goede vriendinnen en zijn ook trainingspartners, maar natuurlijk wil ik graag strijden in Rio voor een medaille", zegt Franssen.

Lees ook: Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio

Judobond Nederland
De JBN zegt in een verklaring dat door nu al de selectie bekend te maken de betreffende judoka's zich beter op de Spelen kunnen voorbereiden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

juul franssen
Weg naar Spelen open voor Franssen door blessure Vermeer
Juul Franssen
Judoka Juul Franssen in Rio als trainingspartner
Judoka Franssen aangewezen als reserve voor Rio
ANP
Juul Franssen gaat als trainingspartner naar Rio
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen