Overslaan en naar de inhoud gaan

Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 18:52

Raimond Franssen is gekozen tot lijsttrekker voor Lokaal-Limburg bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart. Dat gebeurde tijdens een ledenvergadering in Grathem.

Franssen is momenteel fractievoorzitter in het Limburgs Parlement. Vier jaar geleden was hij ook lijsttrekker. Lokaal-Limburg deed toen voor het eerst mee. Hij is eveneens gemeenteraadslid in Voerendaal. Daar is hij fractievoorzitter van Voerendaal Actief.

Twee lijsten
Lokaal-Limburg komt bij de verkiezingen op met twee lijsten: eentje voor het kiesdistrict Zuid-Limburg en eentje voor Noord- en Midden-Limburg. Franssen is op beide lijsten de nummer één, maar voor de rest verschillen de lijsten.

Noord- en Midden-Limburg
In Noord- en Midden-Limburg staat Statenlid Henk van der Linden uit Roerdalen op de tweede plaats. Hij stapte in december vorig jaar over van 50Plus naar Lokaal-Limburg. Voor Ons Roerdalen zit hij in de gemeenteraad.

Lees ook: 'Van der Linden had op het lijsttrekkerschap gerekend'

Voorzitter
Derde is Leon van den Beucken uit Belfeld. Hij maakt deel uit van de fractie van EENLokaal in de Venlose gemeenteraad. Lijstduwer in de kieskring Noord- en Midden-Limburg is de Venlose wethouder Ad Roest. Hij is ook voorzitter van het bestuur van Lokaal-Limburg.

Zuid-Limburg
Op de Zuid-Limburgse lijst staat het Landgraafse gemeenteraadslid Delano Lankhorst op de tweede plaats. Lankhorst is lid van GBBL. Die lokale partij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de absolute meerderheid.

Palmen
Sergio Klein uit Sittard-Geleen neemt de derde plaats is. Ook is hij gemeenteraadslid, voor de Stadspartij. Lijstduwer in Zuid-Limburg is wethouder Freed Janssen van Landgraaf. Voor hem op de lijst staat wethouder Jo Palmen van Brunssum.

Vier zetels
Op beide kieslijsten van Lokaal-Limburg staan 45 kandidaten. Woordvoerder Chris Tiekstra rekent op vier zetels bij de verkiezingen in maart. Dat zijn er drie meer dan in 2014. Hij baseert dat optimisme op het feit dat er zich veel meer lokale partijen hebben aangesloten dan vier jaar geleden toen de partij pas bestond.

Lokaal bekend
"We hebben daar ook veel energie in gestoken. Daardoor hebben we nu veel lokaal bekende kandidaten op de lijst die ieder hun eigen campagne gaan voeren in hun gemeente", aldus Tiekstra. Momenteel maken zo’n vijftien tot twintig partijen deel uit van Lokaal-Limburg.

Waterschapsverkiezingen
De partij doet voor het eerst ook mee aan de Waterschapsverkiezingen. Die worden tegelijk met de provinciale statenverkiezingen gehouden op 20 maart. Lijsttrekker is Ad Berger uit Maasgouw. Hij is tevens bestuurslid van Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen