Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Franssen lijsttrekker lokalen bij Statenverkiezingen

Geplaatst opzaterdag 19 januari 2019 - 18:52

Raimond Franssen is gekozen tot lijsttrekker voor Lokaal-Limburg bij de Provinciale Statenverkiezingen van maart. Dat gebeurde tijdens een ledenvergadering in Grathem.

Franssen is momenteel fractievoorzitter in het Limburgs Parlement. Vier jaar geleden was hij ook lijsttrekker. Lokaal-Limburg deed toen voor het eerst mee. Hij is eveneens gemeenteraadslid in Voerendaal. Daar is hij fractievoorzitter van Voerendaal Actief.

Twee lijsten
Lokaal-Limburg komt bij de verkiezingen op met twee lijsten: eentje voor het kiesdistrict Zuid-Limburg en eentje voor Noord- en Midden-Limburg. Franssen is op beide lijsten de nummer één, maar voor de rest verschillen de lijsten.

Noord- en Midden-Limburg
In Noord- en Midden-Limburg staat Statenlid Henk van der Linden uit Roerdalen op de tweede plaats. Hij stapte in december vorig jaar over van 50Plus naar Lokaal-Limburg. Voor Ons Roerdalen zit hij in de gemeenteraad.

Lees ook: 'Van der Linden had op het lijsttrekkerschap gerekend'

Voorzitter
Derde is Leon van den Beucken uit Belfeld. Hij maakt deel uit van de fractie van EENLokaal in de Venlose gemeenteraad. Lijstduwer in de kieskring Noord- en Midden-Limburg is de Venlose wethouder Ad Roest. Hij is ook voorzitter van het bestuur van Lokaal-Limburg.

Zuid-Limburg
Op de Zuid-Limburgse lijst staat het Landgraafse gemeenteraadslid Delano Lankhorst op de tweede plaats. Lankhorst is lid van GBBL. Die lokale partij behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 de absolute meerderheid.

Palmen
Sergio Klein uit Sittard-Geleen neemt de derde plaats is. Ook is hij gemeenteraadslid, voor de Stadspartij. Lijstduwer in Zuid-Limburg is wethouder Freed Janssen van Landgraaf. Voor hem op de lijst staat wethouder Jo Palmen van Brunssum.

Vier zetels
Op beide kieslijsten van Lokaal-Limburg staan 45 kandidaten. Woordvoerder Chris Tiekstra rekent op vier zetels bij de verkiezingen in maart. Dat zijn er drie meer dan in 2014. Hij baseert dat optimisme op het feit dat er zich veel meer lokale partijen hebben aangesloten dan vier jaar geleden toen de partij pas bestond.

Lokaal bekend
"We hebben daar ook veel energie in gestoken. Daardoor hebben we nu veel lokaal bekende kandidaten op de lijst die ieder hun eigen campagne gaan voeren in hun gemeente", aldus Tiekstra. Momenteel maken zo’n vijftien tot twintig partijen deel uit van Lokaal-Limburg.

Waterschapsverkiezingen
De partij doet voor het eerst ook mee aan de Waterschapsverkiezingen. Die worden tegelijk met de provinciale statenverkiezingen gehouden op 20 maart. Lijsttrekker is Ad Berger uit Maasgouw. Hij is tevens bestuurslid van Lokaal-Limburg.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen