Overslaan en naar de inhoud gaan

Franssen: 'Judo nog steeds het mooiste vak dat er is'

Geplaatst opzaterdag 1 januari 2022 - 16:00

Judoka Juul Franssen is even van de voortrazende topsporttrein afgesprongen. Al traint ze nog iedere dag, voor even is ze een 'normaal mens' met een voltijdse studie.

Franssen pakte medailles op EK's en WK's maar liep afgelopen jaar nipt een olympische medaille mis in Tokio. Ze verloor in de extra tijd van de Italiaanse Maria Centracchio.

Video: L1

Waakvlam
De 31-jarige Franssen heeft na de Olympische Spelen even wat gas terug genomen om te bedenken hoe ze haar nabije toekomst voor zich ziet. Een leven mét topsport of een leven zonder. "Ik heb de leeftijd nog, mijn lijf houdt zich goed. Ik vind de sport nog steeds mooi. Op het moment dat ik het niet meer voel, dan is het tijd om dit als eindstation te zien. Maar als die waakvlam weer aangaat ga ik gewoon door."

Zorgzaam type
Franssen heeft een zwaar jaar achter de rug. Begin 2021 werd haar vader getroffen door een hersenbloeding. Ze verdeelde haar tijd tussen trainen in Rotterdam en zorgen voor haar ouders in Limburg. "Ik ben een zorgzaam mens, eigenlijk ben ik daarmee het tegenovergestelde van een topsporter die alleen maar met zichzelf bezig is. Die fase heb ik in het verleden ook gehad. De zorgzame Juul is er altijd geweest, maar die is nu meer dan ooit tevoorschijn gekomen. Daar ben ik super trots op."

Reuver
Franssen woont al jaren in de buurt van Rotterdam maar komt graag terug naar haar ouders in Reuver. "Het voelt als een wam bad. Mensen uit het dorp kijken altijd naar mijn wedstrijden. In de slagerij hebben ze jarenlang alle ontwikkelingen gevolgd via mijn ouders. Ik was in Reuver altijd 'het meisje van de slager'." Door de hersenbloeding van vader Pieter is de slagerij nu dicht en staat het pand te koop. "Het is heel verdrietig als dit je overkomt op je pensioenleeftijd. Ik had mijn ouders een prachtig einde gegund met een feest voor alle klanten uit Reuver. Iedereen is zo betrokken geweest bij ons. Dat geeft een wam gevoel."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen