Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Frans Weekers waarnemend burgemeester Heerlen

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 16:13

Frans Weekers wordt waarnemend burgemeester in Heerlen. De 47-jarige Weekers volgt PvdA'er Paul Depla op, die vorige week afscheid nam.

Depla is nu burgemeester van Breda.

De uit Weert afkomstige Weekers was van 2010 tot eind januari vorig jaar staatssecretaris van Financiën voor de VVD. Hij kwam enkele keren onder vuur te liggen, onder andere vanwege een door Jos van Rey betaalde verkiezingsreclamezuil langs de A73. Problemen bij de Belastingdienst deden hem uiteindelijk de das om en hij moest aftreden.

Gemeenteraad
Volgens gouverneur Theo Bovens is Weekers 'een veelzijdig en ervaren bestuurder'. Voor zijn tijd als staatssecretaris was hij vele jaren lid van de gemeenteraad in Weert. Ook was hij van 1998 tot 2010 en in 2012 lid van de Tweede Kamer.

Weekers gaat op 1 april aan de slag in Heerlen. De verwachting is dat hij zo'n vijf maanden waarnemer blijft.

Eervol
"Het interim-burgemeesterschap in Heerlen beschouw ik als een eervolle taak", zegt Weekers over zijn benoeming.

Hij werd onlangs door gouverneur Theo Bovens benaderd voor de post en twijfelde naar eigen zeggen geen moment. "Ik ben erg gemotiveerd om per 1 april aan deze klus te beginnen. Ik heb maandag goede gesprekken gehad met de verschillende Heerlense fractievoorzitters en wil graag de handen uit de mouwen steken", zo zegt hij tegenover L1.

Ervaring
Weekers heeft bewust niet op vaste burgemeestersposten gesolliciteerd. "Ik heb ervaring als de gemeenteraadslid, Kamerlid en als staatssecretaris, maar het burgemeestersambt is nieuw voor me. Ik heb er veel zin in."

Oud-staatssecretaris Frans Weekers (VVD) is benoemd tot wnd burgemeester van Heerlen.
Video: L1

Politieke reacties
In politiek Heerlen zijn uiteenlopende reacties te horen op de komst van Weekers.

Ron Meyer, fractievoorzitter van de grootste partij in Heerlen, de SP, reageert met de nodige reserves. "Ik heb hem maar kort gesproken en het lijkt me een aardige vent, maar ik heb wel wat bedenkingen. Heerlen is een volkse stad met volkse mensen en hij komt uit de financiële wereld. Bovendien willen we graag een ervaren burgemeester en dat is hij ook niet. Ik heet hem van harte welkom, maar hij moet zich wel nog gaan bewijzen." (Beluister het geluidsfragment).

SP-fractieleider Ron Meyer over de benoeming van Frans Weekers als waarnemend burgemeester.

CDA
Charles Claessens van het CDA is positiever. "Ik ben in ieder geval zeer tevreden na een gesprek met hem. Ook zijn verleden is besproken en Weekers had overal een helder antwoord op. En de gourverneur heeft alles gecheckt, dus wat ons betreft kunnen we aan de slag."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste dag Frans Weekers als burgemeester Heerlen
Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Weekers niet op zoek naar vaste baan als burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen