Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Weekers waarnemend burgemeester Heerlen

Geplaatst opdinsdag 17 maart 2015 - 16:13

Frans Weekers wordt waarnemend burgemeester in Heerlen. De 47-jarige Weekers volgt PvdA'er Paul Depla op, die vorige week afscheid nam.

Depla is nu burgemeester van Breda.

De uit Weert afkomstige Weekers was van 2010 tot eind januari vorig jaar staatssecretaris van Financiën voor de VVD. Hij kwam enkele keren onder vuur te liggen, onder andere vanwege een door Jos van Rey betaalde verkiezingsreclamezuil langs de A73. Problemen bij de Belastingdienst deden hem uiteindelijk de das om en hij moest aftreden.

Gemeenteraad
Volgens gouverneur Theo Bovens is Weekers 'een veelzijdig en ervaren bestuurder'. Voor zijn tijd als staatssecretaris was hij vele jaren lid van de gemeenteraad in Weert. Ook was hij van 1998 tot 2010 en in 2012 lid van de Tweede Kamer.

Weekers gaat op 1 april aan de slag in Heerlen. De verwachting is dat hij zo'n vijf maanden waarnemer blijft.

Eervol
"Het interim-burgemeesterschap in Heerlen beschouw ik als een eervolle taak", zegt Weekers over zijn benoeming.

Hij werd onlangs door gouverneur Theo Bovens benaderd voor de post en twijfelde naar eigen zeggen geen moment. "Ik ben erg gemotiveerd om per 1 april aan deze klus te beginnen. Ik heb maandag goede gesprekken gehad met de verschillende Heerlense fractievoorzitters en wil graag de handen uit de mouwen steken", zo zegt hij tegenover L1.

Ervaring
Weekers heeft bewust niet op vaste burgemeestersposten gesolliciteerd. "Ik heb ervaring als de gemeenteraadslid, Kamerlid en als staatssecretaris, maar het burgemeestersambt is nieuw voor me. Ik heb er veel zin in."

Oud-staatssecretaris Frans Weekers (VVD) is benoemd tot wnd burgemeester van Heerlen.
Video: L1

Politieke reacties
In politiek Heerlen zijn uiteenlopende reacties te horen op de komst van Weekers.

Ron Meyer, fractievoorzitter van de grootste partij in Heerlen, de SP, reageert met de nodige reserves. "Ik heb hem maar kort gesproken en het lijkt me een aardige vent, maar ik heb wel wat bedenkingen. Heerlen is een volkse stad met volkse mensen en hij komt uit de financiële wereld. Bovendien willen we graag een ervaren burgemeester en dat is hij ook niet. Ik heet hem van harte welkom, maar hij moet zich wel nog gaan bewijzen." (Beluister het geluidsfragment).

SP-fractieleider Ron Meyer over de benoeming van Frans Weekers als waarnemend burgemeester.

CDA
Charles Claessens van het CDA is positiever. "Ik ben in ieder geval zeer tevreden na een gesprek met hem. Ook zijn verleden is besproken en Weekers had overal een helder antwoord op. En de gourverneur heeft alles gecheckt, dus wat ons betreft kunnen we aan de slag."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste dag Frans Weekers als burgemeester Heerlen
Geen SP-kandidaat voor burgemeesterspost Heerlen
Weekers niet op zoek naar vaste baan als burgemeester
Frans Weekers ambieert baan bij internationale organisatie
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen