Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Weekers verkast naar Londen voor nieuwe baan

Geplaatst opvrijdag 4 maart 2016 - 11:10

Oud-politicus Frans Weekers heeft een nieuwe baan gevonden.

De voormalig staatssecretaris is door het ministerie van Financiën voorgedragen als bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) in Londen. Hij begint in mei, zo vertelt hij aan NRC Handelsblad.

Burgemeester
Weekers was van 2010 tot 2014 staatssecretaris van Financiën in twee kabinetten Rutte, maar moest het veld ruimen na aanhoudende problemen bij de Belastingdienst. De VVD'er uit Weert was daarna waarnemend burgemeester in Heerlen en Beek.

Terug naar Den haag
Na het vertrek van Tweede Kamerlid Bart de Liefde ging even het gerucht dat Weekers terug zou keren naar Den Haag, maar dat was flauwekul, zegt hij nu. "Op z'n minst voorbarig. Ik heb er wel even over nagedacht, maar ik was al bezig met de sollicitatie voor de EBRD."

De instelling waar Weekers aan de slag gaat, is begin jaren '90 opgericht om de voormalige communistische landen in Europa te helpen de overgang naar een markteconomie te maken. Weekers volgt Paul Vlaanderen op als bewindvoerder.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen