Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Weekers één van de drie nieuwe commissarissen MAA

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:13

Het provinciebestuur heeft drie nieuwe commissarissen benoemd voor Maastricht Aachen Airport (MAA).

Het gaat om voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris Frans Weekers uit Weert (VVD), om ondernemer Angelique Palmen en om voormalig vrachtdirecteur Jonas van Stekelenburg van Schiphol.

Ervaren bestuurder
De provincie die eigenaar en exploitant van MAA is, zegt ‘een open en transparante procedure’ te hebben gevolgd. Daarbij hebben zich vier kandidaten gemeld, waarvan er dus eentje is afgevallen. In een mededeling aan het Limburgs Parlement wordt Frans Weekers (53) een ervaren bestuurder genoemd met een stevige financieel-economische en juridische achtergrond met een groot netwerk. Zowel in de politiek als in maatschappelijke organisaties en in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Netwerk
Volgens het provinciebestuur is voor de luchthaven zijn netwerk landelijk niveau relevant. Het wordt ook als een pré gezien dat Weekers de omgeving kent uit de tijd dat hij waarnemend burgemeester van Beek was, tussen 7 september 2015 en 16 februari 2016. Ondernemer Angelique Palmen (48) was vanaf eind 2019 tot onlangs directeur van Mijnwater BV. Daarvoor bekleedde zij functies bij enkele regionale zeehavens. Het provinciebestuur denkt dat daar parallellen liggen met de bedrijfsvoering van MAA.

‘Zij kan een goede advies- en klankbordfunctie voor de directeur van MAA zijn op de terreinen innovatie, verduurzaming en het aanboren van nichemarkten’, zo schrijft het provinciebestuur.

Vracht
Jonas van Stekelenburg wordt met zijn vrachtachtergrond op Schiphol geacht ‘cruciale netwerken voor MAA te ontsluiten en toegang te geven tot partijen die voor de toekomst van MAA belangrijk zijn’. Daarbij kan hij de directeur ‘van raad en daad voorzien’ bij het uitwerken van de beste business-modellen voor luchtvracht om de exploitatie van het vliegveld te versterken, zo verwacht het provinciebestuur.

Verder heeft hij ervaring met verduurzaming. Daar wil MAA in de toekomst steeds meer op inzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen