Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Weekers één van de drie nieuwe commissarissen MAA

Geplaatst opdinsdag 17 november 2020 - 21:13

Het provinciebestuur heeft drie nieuwe commissarissen benoemd voor Maastricht Aachen Airport (MAA).

Het gaat om voormalig Tweede Kamerlid en staatssecretaris Frans Weekers uit Weert (VVD), om ondernemer Angelique Palmen en om voormalig vrachtdirecteur Jonas van Stekelenburg van Schiphol.

Ervaren bestuurder
De provincie die eigenaar en exploitant van MAA is, zegt ‘een open en transparante procedure’ te hebben gevolgd. Daarbij hebben zich vier kandidaten gemeld, waarvan er dus eentje is afgevallen. In een mededeling aan het Limburgs Parlement wordt Frans Weekers (53) een ervaren bestuurder genoemd met een stevige financieel-economische en juridische achtergrond met een groot netwerk. Zowel in de politiek als in maatschappelijke organisaties en in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland.

Netwerk
Volgens het provinciebestuur is voor de luchthaven zijn netwerk landelijk niveau relevant. Het wordt ook als een pré gezien dat Weekers de omgeving kent uit de tijd dat hij waarnemend burgemeester van Beek was, tussen 7 september 2015 en 16 februari 2016. Ondernemer Angelique Palmen (48) was vanaf eind 2019 tot onlangs directeur van Mijnwater BV. Daarvoor bekleedde zij functies bij enkele regionale zeehavens. Het provinciebestuur denkt dat daar parallellen liggen met de bedrijfsvoering van MAA.

‘Zij kan een goede advies- en klankbordfunctie voor de directeur van MAA zijn op de terreinen innovatie, verduurzaming en het aanboren van nichemarkten’, zo schrijft het provinciebestuur.

Vracht
Jonas van Stekelenburg wordt met zijn vrachtachtergrond op Schiphol geacht ‘cruciale netwerken voor MAA te ontsluiten en toegang te geven tot partijen die voor de toekomst van MAA belangrijk zijn’. Daarbij kan hij de directeur ‘van raad en daad voorzien’ bij het uitwerken van de beste business-modellen voor luchtvracht om de exploitatie van het vliegveld te versterken, zo verwacht het provinciebestuur.

Verder heeft hij ervaring met verduurzaming. Daar wil MAA in de toekomst steeds meer op inzetten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen