Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Weekers in de race voor topfunctie Wereldbank

Geplaatst opwoensdag 13 juni 2018 - 17:29

Frans Weekers van de VVD is in de race voor de functie van bewindvoerder bij de Wereldbank, die gevestigd is in Amerika.

De Weertenaar is daarmee de uitdager van Halbe Zijlstra in de strijd om de topfunctie. Dat melden Haagse bronnen aan Elsevier Weekblad.

Misbruik toeslagen
Weekers was van 2010 tot 2014 staatssecretaris van Financiën en had de Belastingdienst in zijn portefeuille. Hij kwam in de problemen toen bleek dat Roemenen en Bulgaren massaal misbruik maakten van fiscale toeslagen in Nederland.

Ondanks dat Weekers ingreep, moesten talloze Nederlanders daardoor lange tijd op hun toeslagen wachten. De Weertenaar was niet opgewassen tegen de kritiek hierop van de Nationale Ombudsman en trad af.

Lees ook: 'Belastingdienst had schuld aan falen Weekers'

Waarnemend burgemeester
Vervolgens werd hij waarnemend burgemeester van Heerlen en Beek en bekleedde in 2016 de functie van bewindvoerder bij de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling in Londen. Zijn werk in Londen komt veel overeen met het werk wat hij wellicht in Washington gaat doen, namelijk kapitaal verstrekken voor kansrijke investeringsprojecten in ontwikkelingslanden.

Lees ook: Frans Weekers verkast naar Londen voor nieuwe baan

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen