Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans: rivaal Weber juicht te vroeg

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 5:59

De christendemocraten in het Europees Parlement doen er onverstandig aan de overwinning te claimen in de Europese verkiezingen, vindt hun sociaaldemocratische rivaal Frans Timmermans.

Dat lijkt hem, gezien de zware klappen die hun beider partijen hebben gekregen, "een beetje overdreven".

Bescheiden
De Europese Volkspartij (EVP) van Manfred Weber, die fors verliest maar de grootste blijft, "heeft ook flinke klappen gekregen. Ik denk dat wij een beetje bescheiden moeten blijven." De twee traditioneel grote partijen zouden zich moeten bezinnen op hun verkiezingsnederlaag, vindt Timmermans.

Lees ook: Lenaers: 'blij dat christendemocraten grootste blijven'

Voorzitter
Timmermans wil voorzitter van de Europese Commissie worden en zoekt daarvoor steun in het Europees Parlement. Hij ziet in de eerste uitslagen "de mogelijkheid van een progressieve meerderheid" en hoopt die te verzilveren. Hoewel Weber duidelijk maakte dat zijn partij nog altijd de grootste is, toonde hij zich toch nog voorzichtig. Het belangrijkst is dat de pro-Europese partijen schouder aan schouder staan. We zijn klaar om compromissen te sluiten. Er is geen stabiele meerderheid zonder de EVP."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen