Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans is Politicus van het Jaar

Geplaatst opdonderdag 11 december 2014 - 17:20

Eurocommissaris en oud-minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans is door de parlementaire pers verkozen tot politicus van het jaar.

De PvdA'er versloeg met ruim verschil premier Mark Rutte en staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn. Dat werd donderdag bekendgemaakt door het Radio 1 Journaal. De verkiezing werd georganiseerd door de Parlementaire Persvereniging.

Geroemd
Timmermans wordt geroemd om zijn dossierkennis en zijn geslaagde lobby om eurocommissaris te worden, maar bovenal voor zijn optreden rond de vliegramp met de MH17. De PvdA'er hield toen een veelgeprezen speech in de VN-Veiligheidsraad.

MH17
Timmermans liet weten "zeer vereerd" te zijn met de uitverkiezing. Maar aan het afgelopen jaar zit voor hem wel "een dikke zwarte rand" vanwege de ramp met de MH17.

Opvolger Rutte
Vorig jaar werd minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem (ook PvdA) door de parlementaire pers tot politicus van het jaar gekozen. Rutte (VVD) won de afgelopen jaren tweemaal.

Lees ook: Timmermans mogelijk Politicus van het Jaar.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Publiek kiest voor Frans Timmermans als politicus van jaar
Timmermans mogelijk Politicus van het Jaar
Frans Timmermans niet naar Europees Parlement
'Ook kiezer vindt Timmermans beste politicus'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen