Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans op weg naar topfunctie in Brussel

Geplaatst opdinsdag 2 september 2014 - 11:30

Minister Frans Timmermans moet in de Europese Commissie in Brussel verantwoordelijk worden voor de 30.000 personen tellende staf van de commissie.

Daarnaast wordt Timmermans verantwoordelijk voor de betrekkingen met andere Europese instellingen. Timmermans zou op die post de Slovaakse sociaaldemocraat Maros Sefcovic opvolgen.

Nieuw team
Dat is dinsdag in Brussel vernomen. Sefcovic is een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie. De komende voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, wil deze week zijn nieuwe team samenstellen. Eerst spreekt hij met de de beoogde commissarissen.

Een van de belangrijkste taken van Sefcovic is het zoeken naar overeenstemming tussen de Europese instellingen over belangrijk Europees beleid. Hij werkt daarvoor nauw samen met onder meer het Europees Parlement, de Raad (de leiders van de 28 lidstaten van de Europese Unie), de Europese Ombudsman en de nationale parlementen.

Bekwame medewerkers
De Europees Commissaris voor Interinstitutionele Betrekkingen en Administratie, zoals het officieel heet, moet er ook voor zorgen dat de Europese Commissie zelf op rolletjes loopt. De commissie dient "zeer bekwame en gemotiveerde medewerkers aan te trekken, op te leiden en te behouden, aldus Sefcovic zelf.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rutte bevestigt voordracht Timmermans in Europa
Timmermans wist al een week van functie
Timmermans wist al een week van functie
Europese toppolitici vieren 25 jaar Verdrag van Maastricht
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond