Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans niet naar Europees Parlement

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 11:18

Frans Timmermans neemt hoe dan ook geen zitting in het Europees Parlement. Ook niet als hij géén voorzitter van de Europese Commissie wordt.

Dat bericht de Volkskrant. Timmermans heeft zijn zetel in het parlement niet opgeëist.

Installatie
Dinsdag zijn de nieuwe leden van het EU-parlement geïnstalleerd. De Heerlenaar ging als zogenoemde spitzenkandidaat namens de sociaaldemocraten de Europese verkiezingen in en vergaarde ruim 800.000 voorkeursstemmen.

Geen speculaties
Over de kans dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt, wil premier Mark Rutte dinsdag voor aanvang van de hervatte EU-top in Brussel "niet speculeren".
De onderhandelingen over de verdeling van de topbanen in de EU zijn volgens Rutte "opgeschoten". "Er is sinds gisteren ontzettend veel getelefoneerd, ge-sms't en geappt tussen de EU-leiders", wil hij alleen kwijt.

Timmermans no-go
Volgens de Tsjechische regeringsleider Andrej
Babis is sociaaldemocraat Timmermans een "no-go" als baas van het dagelijks bestuur van de EU, zei hij bij aankomst. Ook negen andere EU-lidstaten, vooral Oost-Europese, zijn om verschillende redenen tegen hem.

Mislukt
De Frans president
Macron noemt het topberaad, dat maandag na bijna een etmaal onderhandelen werd opgeschort tot dinsdagochtend, "mislukt". Rutte zegt te hopen dat de 28 landen er nu wel uitkomen.

Lees ook: Dag des oordeels Frans Timmermans een dag verschoven

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen