Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans niet naar Europees Parlement

Geplaatst opdinsdag 2 juli 2019 - 11:18

Frans Timmermans neemt hoe dan ook geen zitting in het Europees Parlement. Ook niet als hij géén voorzitter van de Europese Commissie wordt.

Dat bericht de Volkskrant. Timmermans heeft zijn zetel in het parlement niet opgeëist.

Installatie
Dinsdag zijn de nieuwe leden van het EU-parlement geïnstalleerd. De Heerlenaar ging als zogenoemde spitzenkandidaat namens de sociaaldemocraten de Europese verkiezingen in en vergaarde ruim 800.000 voorkeursstemmen.

Geen speculaties
Over de kans dat Frans Timmermans voorzitter van de Europese Commissie wordt, wil premier Mark Rutte dinsdag voor aanvang van de hervatte EU-top in Brussel "niet speculeren".
De onderhandelingen over de verdeling van de topbanen in de EU zijn volgens Rutte "opgeschoten". "Er is sinds gisteren ontzettend veel getelefoneerd, ge-sms't en geappt tussen de EU-leiders", wil hij alleen kwijt.

Timmermans no-go
Volgens de Tsjechische regeringsleider Andrej
Babis is sociaaldemocraat Timmermans een "no-go" als baas van het dagelijks bestuur van de EU, zei hij bij aankomst. Ook negen andere EU-lidstaten, vooral Oost-Europese, zijn om verschillende redenen tegen hem.

Mislukt
De Frans president
Macron noemt het topberaad, dat maandag na bijna een etmaal onderhandelen werd opgeschort tot dinsdagochtend, "mislukt". Rutte zegt te hopen dat de 28 landen er nu wel uitkomen.

Lees ook: Dag des oordeels Frans Timmermans een dag verschoven

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen