Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans: 'Logica achter antisemitisme bestrijden'

Geplaatst opmaandag 27 januari 2020 - 17:18

Vice-voorzitter Frans Timmermans van de Europese Commissie vindt het een burgerplicht om het mechanisme te blijven bestrijden dat heeft geleid tot de Holocaust, ook wel Shoa genoemd.

"Bestrijding blijft een gemeenschappelijke taak, want antisemitisme is bezig aan een opmars. Overal, in Europa en in Nederland", aldus de Heerlenaar.

Antisemitisme
Tijdens de Holocaust-herdenking in het gouvernement zei Timmermans dat antisemitisme niet per se tot een Shoa hoeft te leiden, maar dat een Shoa onmogelijk is zonder antisemitisme. Volgens Timmermans begint de 'ontmenselijking' stap voor stap door mensen in hokjes te stoppen.

Gif
Timmermans wees ook op het grote belang om jongeren te vertellen wat er gebeurd is en waarom. "Er is soms totaal onbegrip of gebrek aan kennis. Via YouTube bijvoorbeeld wordt er gif in jongeren gegoten. De logica achter de Shoa is niet gestorven bij het einde van het nazi-regime. Die logica moeten we blijven bestrijden."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen