Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans: 'Ik ben als kind misbruikt'

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 11:17

Eurocommissaris Frans Timmermans uit Heerlen is als kind misbruikt.

Hij zegt dat in een interview met de Duitse krant Die Welt in de hoop dat ook andere slachtoffers van misbruik zich melden.

Details
In het artikel zegt hij dat hij als kind slachtoffer werd van misbruik. Dat gebeurde toen hij dertien jaar oud was. Een Amerikaanse priester misbruikte hem toen, zo vertelde hij daar eerder over tegen NRC.

Aanmoediging
De 56-jarige Timmermans wil met de uitspraken aandacht vestigen om misbruik. Hij wil zo andere slachtoffers aanmoedigen om hier melding van te maken. "Je moet het melden, ook al is het erg moeilijk, omdat slachtoffers niet altijd meteen geloofd worden. Ik ben ook het slachtoffer geweest van misbruik. Het is iets dat je de rest van je leven niet zal vergeten", aldus Timmermans.

Onderzoek
De Europese Commissie kondigde eerder aan onderzoek te gaan doen naar seksuele intimidatie. Het onderwerp ligt de laatste weken onder een vergrootglas door de introductie van #metoo, een oproep om seksueel ontoelaatbaar gedrag te melden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen