Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans: 'Ik ben als kind misbruikt'

Geplaatst opmaandag 20 november 2017 - 11:17

Eurocommissaris Frans Timmermans uit Heerlen is als kind misbruikt.

Hij zegt dat in een interview met de Duitse krant Die Welt in de hoop dat ook andere slachtoffers van misbruik zich melden.

Details
In het artikel zegt hij dat hij als kind slachtoffer werd van misbruik. Dat gebeurde toen hij dertien jaar oud was. Een Amerikaanse priester misbruikte hem toen, zo vertelde hij daar eerder over tegen NRC.

Aanmoediging
De 56-jarige Timmermans wil met de uitspraken aandacht vestigen om misbruik. Hij wil zo andere slachtoffers aanmoedigen om hier melding van te maken. "Je moet het melden, ook al is het erg moeilijk, omdat slachtoffers niet altijd meteen geloofd worden. Ik ben ook het slachtoffer geweest van misbruik. Het is iets dat je de rest van je leven niet zal vergeten", aldus Timmermans.

Onderzoek
De Europese Commissie kondigde eerder aan onderzoek te gaan doen naar seksuele intimidatie. Het onderwerp ligt de laatste weken onder een vergrootglas door de introductie van #metoo, een oproep om seksueel ontoelaatbaar gedrag te melden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen