Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans hoeft baan niet te delen'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 13:19

Frans Timmermans hoeft zijn post als eerste vicevoorzitter in de volgende Europese Commissie niet te delen met Margrethe Vestager, die nu EU-commissaris voor Mededinging is.

Dat zei beoogd commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag tijdens haar ontmoeting met de liberale fractie in het Europees Parlement.

Sterke positie
Bij de deal rond een reeks benoemingen hadden de regeringsleiders afgesproken dat Timmermans en Vestager beiden eerste vicevoorzitter zouden worden. Von der Leyen zei nu dat de Deense een 'sterke positie' krijgt. "Dat is het enige dat ik tot nu toe heb vastgelegd."

Nog geen 'ja'
Met de toezegging van Van der Leyen is overigens nog niet gezegd dat Timmermans ook daadwerkelijk vicevoorzitter wordt. De Heerlenaar heeft nog geen 'ja' gezegd tegen deze functie.

Lees ook: Timmermans zegt nog geen ja tegen vice-voorzitterschap

Applaus
Timmermans was de afgelopen vijf jaar de enige eerste vicevoorzitter onder Jean-Claude Juncker. De Duitse kondigde verder aan dat de 28 leden tellende commissie voor de helft zal bestaan uit vrouwen. Ze gaat de lidstaten vragen een man én een vrouw voor te dragen, waarop applaus volgde van de liberale fractie, waarin de VVD en D66 zijn vertegenwoordigd.

Von der Leyen richt zich nu eerst op het Europees Parlement, dat volgende week stemt over haar benoeming.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen