Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans hoeft baan niet te delen'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 13:19

Frans Timmermans hoeft zijn post als eerste vicevoorzitter in de volgende Europese Commissie niet te delen met Margrethe Vestager, die nu EU-commissaris voor Mededinging is.

Dat zei beoogd commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag tijdens haar ontmoeting met de liberale fractie in het Europees Parlement.

Sterke positie
Bij de deal rond een reeks benoemingen hadden de regeringsleiders afgesproken dat Timmermans en Vestager beiden eerste vicevoorzitter zouden worden. Von der Leyen zei nu dat de Deense een 'sterke positie' krijgt. "Dat is het enige dat ik tot nu toe heb vastgelegd."

Nog geen 'ja'
Met de toezegging van Van der Leyen is overigens nog niet gezegd dat Timmermans ook daadwerkelijk vicevoorzitter wordt. De Heerlenaar heeft nog geen 'ja' gezegd tegen deze functie.

Lees ook: Timmermans zegt nog geen ja tegen vice-voorzitterschap

Applaus
Timmermans was de afgelopen vijf jaar de enige eerste vicevoorzitter onder Jean-Claude Juncker. De Duitse kondigde verder aan dat de 28 leden tellende commissie voor de helft zal bestaan uit vrouwen. Ze gaat de lidstaten vragen een man én een vrouw voor te dragen, waarop applaus volgde van de liberale fractie, waarin de VVD en D66 zijn vertegenwoordigd.

Von der Leyen richt zich nu eerst op het Europees Parlement, dat volgende week stemt over haar benoeming.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen