Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans hoeft baan niet te delen'

Geplaatst opwoensdag 10 juli 2019 - 13:19

Frans Timmermans hoeft zijn post als eerste vicevoorzitter in de volgende Europese Commissie niet te delen met Margrethe Vestager, die nu EU-commissaris voor Mededinging is.

Dat zei beoogd commissievoorzitter Ursula von der Leyen woensdag tijdens haar ontmoeting met de liberale fractie in het Europees Parlement.

Sterke positie
Bij de deal rond een reeks benoemingen hadden de regeringsleiders afgesproken dat Timmermans en Vestager beiden eerste vicevoorzitter zouden worden. Von der Leyen zei nu dat de Deense een 'sterke positie' krijgt. "Dat is het enige dat ik tot nu toe heb vastgelegd."

Nog geen 'ja'
Met de toezegging van Van der Leyen is overigens nog niet gezegd dat Timmermans ook daadwerkelijk vicevoorzitter wordt. De Heerlenaar heeft nog geen 'ja' gezegd tegen deze functie.

Lees ook: Timmermans zegt nog geen ja tegen vice-voorzitterschap

Applaus
Timmermans was de afgelopen vijf jaar de enige eerste vicevoorzitter onder Jean-Claude Juncker. De Duitse kondigde verder aan dat de 28 leden tellende commissie voor de helft zal bestaan uit vrouwen. Ze gaat de lidstaten vragen een man én een vrouw voor te dragen, waarop applaus volgde van de liberale fractie, waarin de VVD en D66 zijn vertegenwoordigd.

Von der Leyen richt zich nu eerst op het Europees Parlement, dat volgende week stemt over haar benoeming.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen