Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans-effect' het grootst in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 22:06

De landelijke top 20 van de gemeentes waarin de PvdA het grootst werd, bestaat louter uit Limburgse gemeenten.

Dat blijkt uit een overzicht na de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Frans Timmermans-effect
Het Frans Timmermans-effect lijkt daarmee vooral in Limburg zijn vruchten te hebben afgeworpen. In Simpelveld kreeg de PvdA maar liefst 42,1 procent van de stemmen. De partij kon in Kerkrade rekenen op 40 procent van de stemmen. Verder kleurde 38,7 procent van de stemmers in Voerendaal het bolletje voor PvdA rood.

Bekijk hieronder de top 20.

Lees ook: PvdA grootste partij in Limburg, PVV en CDA verliezen

Grootste
De partij van Frans Timmermans uit Heerlen werd de grootste in 25 Limburgse gemeenten bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Over de hele provincie genomen, scoorde de partij van lijsttrekker Frans Timmermans bijna 30 procent van de stemmen.

Steun
Timmermans wil voorzitter van de Europese Commissie worden en zoekt daarvoor steun in het Europees Parlement. Hij ziet in de eerste uitslagen 'de mogelijkheid van een progressieve meerderheid' en hoopt die te verzilveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen