Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans-effect' het grootst in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 22:06

De landelijke top 20 van de gemeentes waarin de PvdA het grootst werd, bestaat louter uit Limburgse gemeenten.

Dat blijkt uit een overzicht na de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Frans Timmermans-effect
Het Frans Timmermans-effect lijkt daarmee vooral in Limburg zijn vruchten te hebben afgeworpen. In Simpelveld kreeg de PvdA maar liefst 42,1 procent van de stemmen. De partij kon in Kerkrade rekenen op 40 procent van de stemmen. Verder kleurde 38,7 procent van de stemmers in Voerendaal het bolletje voor PvdA rood.

Bekijk hieronder de top 20.

Lees ook: PvdA grootste partij in Limburg, PVV en CDA verliezen

Grootste
De partij van Frans Timmermans uit Heerlen werd de grootste in 25 Limburgse gemeenten bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Over de hele provincie genomen, scoorde de partij van lijsttrekker Frans Timmermans bijna 30 procent van de stemmen.

Steun
Timmermans wil voorzitter van de Europese Commissie worden en zoekt daarvoor steun in het Europees Parlement. Hij ziet in de eerste uitslagen 'de mogelijkheid van een progressieve meerderheid' en hoopt die te verzilveren.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen