Overslaan en naar de inhoud gaan

'Frans Timmermans-effect' het grootst in Limburg

Geplaatst opmaandag 27 mei 2019 - 22:06

De landelijke top 20 van de gemeentes waarin de PvdA het grootst werd, bestaat louter uit Limburgse gemeenten.

Dat blijkt uit een overzicht na de uitslag van de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Frans Timmermans-effect
Het Frans Timmermans-effect lijkt daarmee vooral in Limburg zijn vruchten te hebben afgeworpen. In Simpelveld kreeg de PvdA maar liefst 42,1 procent van de stemmen. De partij kon in Kerkrade rekenen op 40 procent van de stemmen. Verder kleurde 38,7 procent van de stemmers in Voerendaal het bolletje voor PvdA rood.

Bekijk hieronder de top 20.

Lees ook: PvdA grootste partij in Limburg, PVV en CDA verliezen

Grootste
De partij van Frans Timmermans uit Heerlen werd de grootste in 25 Limburgse gemeenten bij de verkiezingen voor het Europees Parlement. Over de hele provincie genomen, scoorde de partij van lijsttrekker Frans Timmermans bijna 30 procent van de stemmen.

Steun
Timmermans wil voorzitter van de Europese Commissie worden en zoekt daarvoor steun in het Europees Parlement. Hij ziet in de eerste uitslagen 'de mogelijkheid van een progressieve meerderheid' en hoopt die te verzilveren.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen