Overslaan en naar de inhoud gaan

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Geplaatst opwoensdag 24 april 2019 - 6:00

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Tijdens het 'Maastricht Debate' van 19:00 uur tot 20:30 uur in het Theater aan het Vrijthof kan het publiek vragen stellen aan de politici.

Spitzenkandidaten
De zogeheten spitzenkandidaten van alle Europese partijen zijn uitgenodigd. Behalve Timmermans (PvdA/Partij van Europese Socialisten), hebben Bas
Eickhout (GroenLinks/Europese Groene Partij), de Belg Guy Verhofstadt (Alliantie van Liberalen en Democraten) en de Tsjech Jan Zahradil (Alliantie van Conservatieven en Hervormers) al toegezegd.

Beeldscherm
Het Theater is al volledig volgeboekt, maar op het Vrijthof is het debat ook rechtstreeks te volgen op een groot scherm. Het politieke festival in de buitenlucht wordt omlijst met foodtrucks en livemuziek om een ‘debat na het debat’ te stimuleren.

Een kort filmpje over 'The Maastricht Debate'
POLITICO

Aandacht trekken
De organisatoren van het debat, waaronder de Universiteit Maastricht, de gemeente Maastricht en de Provincie Limburg, willen met het evenement aandacht trekken voor de Europese Verkiezingen die in Nederland op 23 mei plaatsvinden.

In 2014 namen 296.115 Limburgers de moeite om een stem uit te brengen. Dat was een opkomst van 33,6 procent, iets onder het landelijk gemiddelde van 37,3 procent.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen